Nova Zeme

Teologie v podání indického profesora hydrologie
"Voda je všude a ve všem živém - nemůžeme se od vody oddělit. Bez vody není života. Tečka. Voda existuje v mnoha podobách - jako kapalina, pára, led, sníh, mlha, déšť, kroupy...Ale bez ohledu na formu je to stále voda. Lidé všem těm podobám té látky dali v mnoha jazycích spoustu jmen. Je nesmysl se dohadovat, jak se tedy jmenuje doopravdy. Můžeme ji nazvat, jak chceme a vodě je to jedno. Voda je voda.

Lidé pijí vodu z mnoha nádob - šálků, skleniček, džbánů, měchů, z vlastních dlaní, z čehokoli...Dohadovat se, která nádoba na vodu je ta správná, je směšné. Nádoba vodu nemění

Někdo má rád vodu raději horkou, jiný studenou, s bublinkami nebo s něčím rozmíchaným uvnitř - a alkoholem, kávou, čímkoli. Nezáleží na tom, na podstatu vody to nemá vliv. Co je nám společné je žízeň. Žízeň! Žízeň po vodě života...

A jak se to má s vodou, tak je to i s Bohem. Já toho o Bohu moc nevím, znám jenom vodu. A vím, že jsme pomíjivé vlny jakéhosi ohromného, věčného oceánu a že vlny a voda jednou jsou..."

(zapsal Robert Fulghum v knize Ach jo)

vlastně nechci o ničem diskutovat, jen vám všem chci něco říct, nechci se nikoho dotknout, na nikoho útočit, jen mám potřebu zrovna vám sdělit, co se mi honí v hlavě.

objevila jsem tyto stránky "Nové Země" poměrně nedávno, měla jsem z toho radost, těšila jsem se na lidi , které tu poznám, těšila jsem se na ovzduší, v němž člověk může psát, aniž by ho někdo napadal - přece tu všichni táhneme za jeden provaz...
jenže jsem se asi spletla, možná to na této fyzické Zemi vůbec není možné

protože když pročítám diskuze, tak místo pochopení, podpory a tolerance (které tu ale také jsou) nacházím často odsuzování, nepochopení , někdy i urážky. Kolik lásky projevíme danému člověku, když ho "nacpeme" do škatulky sektář, okultista, duchovní egoista apod..? Jistě, svůj názor může vyslovit každý, ale měli bychom dávat pozor na to, jak věci říkáme, abychom svou pravdou druhému zbytečně neubližovali. Možná i já jsem vždy nepsala takto, a pokud jsem komukoli jakkoli slovně ublížila, tak to nebylo cílem a omlouvám se, nechci ubližovat nikomu

z některých komentářů je mi smutno, někdy až špatně. Srdce mě bolí, když sleduju, jak se tu hádáme o to, čí nádoba na vodu je správná. Hádáme se, zda je lepší věřit vesmírným lidem, Ježíší Kristu , sobě (nebo něčemu jinému...)
záměně jsem vybrala tyto tři varianty, protože ke každé mám co říct a všechny jsou pro mě "správné"

vesmírní lidé pro mě znamená označení existence bytostí mimo tuto planetu Zemi. Tato existence je pro mě nezpochybnitelná, neb jak bychom mohli být v tak obrovském vesmíru sami. A stejně jako na Zemi existují bytosti dobré a zlé, stejně je to i mimo Zemi. A pokud nám chce někdo z těch dobrých pomoci nebo jen poradit, tak proti nim nebudu stavět bariéru - můžu vyslechnout , co říkají, i když se podle toho třeba pak nezařídím. Když mi dítě poběží k silnici, tak ho chytnu za ruku a vysvětlím mu, aby se nejdříve rozhlédlo, než na ni vběhne a vysvětlím mu taky, co by se mohlo stát, kdyby to neudělalo. Straším ho tím nějak? Omezuju ve vlastním vývoji? Ne, jen podávám užitečnou informaci, protože mi na něm záleží a mám ho ráda a protože nechci, aby si prožilo bolest na vlastní kůži. Ale je na něm jak s informací naloží. A já mu ji budu opakovat tak často, jak bude třeba. Ono samo nakonec pozná, že jsem měla pravdu a skutečně se rozhlédne, než bude chtít přejít. Ne nakonec proto, že jsem mu to řekla, ale protože pozná, že tak je to správné.
Nemůžu zavrhnout lásku bytostí z jiných světů, jen proto, že někteří pozemšťané používají poněkud nešikovné způsoby a slova, jak sdělit poselství. které jim bylo předáno.
Otráví-li někdo vodu, a lidé pak zemřou, nebude vina voda sama, ale ten kdo do ní jed přidal.
Stejně jako nezavrhnu Boha jen proto, že jsem o něm slyšela bezpočet lží od lidí, kteří se tváří , že s ním hovoří

a ano - Ježíš Kristus, pro mě je důležitý, jeho odkaz lásky je živý, i když ho představitelé různých církví neuvěřitelně překroutili. Ježíš řekl - já jsem cesta, pravda a život. Pro mě to neznamená, že jediná cesta k Bohu je stát se členem některé z křesťanských církví a chovat se podle jejich dogmat, tak jak to představitelé těchto církví rádi tvrdí. Pro mě to znamená žít tak jako on - láskyplně, vždy ochotný poradit a pomoci tomu, kdo mě požádá. Léčit lidi i v "sobotu", i když mě za to někteří budou hanět. Nestranit se nikoho, pomoci i "celníkům, výběrcům daní a prostitutkám", i když mi někteří budou tvrdit, že nejsou pomoci hodni. Bůh miluje své ztracené ovečky stejně jako ty, co stojí při něm, a má o to větší radost, když se ta ztracená k němu vrátí
Ježíš také řekl - v domě mého Otce je mnoho ovčinců..Mnoho světů, mnoho cest k nim

a nakonec osobní rozvoj pomocí vlastních sil - i v něj věřím, v to že mám sílu změnit sebe sama, být lepší a moci něco z toho předat druhým. Kráčet po cestě vzhůru vlastní silou ale neznamená, že občas nebudu potřebovat pomocnou ruku, která mě zvedne, když jsem upadla, že neocením, když mě třeba někdo jen pohladí a mě nebude tak zle. Po té cestě by se mi bez lidí i jiných bytostí kolem a jejich pomoci šlo mnohem hůř

všichni jsme tu na jedné lodi, jen si dejme pozor, abychom pro samé dohadování o tom, čí kajuta je ta lepší, nepřehlédli proužek Nové Země na obzoru. Jistě, svět je kulatý, takže dřív nebo později k němu doplujeme znovu. Ale bude to stát čas a taky spoustu bolesti a utrpení...

ne nejsem lepší než vy - ale ani horší. Jsem jen na své cestě, jsem v některých směrech daleko za některými zde a skláním se před tím, co umí. Ale mám pocit, že i já mám co předat ostatním, pokud alespoň někdo pochopí, co jsem tu tím někdy poněkud nešikovným způsobem, jež nám byl dán - tedy psaní slovy - chtěla sdělit, tak budu ráda a stálo to za to.
A ani nemůžu říct, že vás všechny miluju. Tak daleko ještě nejsem, abych dokázala přijmout nevraživost a zlá slova a poslat je zpátky jako lásku. Jednou to možná budu umět. Jednou to možná budem umět všichni

ale i tak přeji vám všem hodně štěstí a hodně dobrých přátel kolem vás na vašich různých cestách a doufám, že se jednou všichni setkáme "doma"

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

K této diskusi bych chtěla jen dodat jako ke každé jiné,Pan ježíš kristus řekl na tomto světě jednu krásnou a pravdivou větu!Až poznáte PRAVDU,tak s vámi zatřese a vy jí buďto příjmete a půjdete dál a nebo jí nepříjmete a půjdete proti ní,ale tím brzdíte svůj vlastní vývoj to vše zaléží na každém z nás,a od toho je JÍM dána svoboda,někdo dříve k ní dospěje a někdo později!Z pozice tvz.světelných lidí,je pravda předkládáda bez různých škrabošek,tak jak je dána Stvořitelem oni ani jinak nemohou,neboď by to již nebyla pravda!A když to vezmu z pozice dvourozměrného světa,jak si může uvědomit obyvatel této sféry náš trojrozměrný svět, když o něm neví a nikdo mu o něm nikdy nic neřekl,a když mu jednou o něm někdo řekne,záleží zas na něm zdali uvěří a nebo ne! S láskou Blani!!!

Odpovědět

Ale to bychom má milá MM zase polemizovali,neboď vše je v tvých rukách, jen v tvých rukách a nemusíš Pravdu poznat až po smrti,každý je strůjcem své cesty jestli,půjde do leva nebo do prava,ale v této době má každý možnost jí poznat má k tomu přiznivé podmínky ve všech směrech,pokud je mi dáno,tak plnými hrstmi nabírám,v pravý čas a v pravý okamžik,když žijeme ve skutečnosti PRÁVĚ TEĎ,proč to odkladat na zítřek,když ve skutečnosti z duchovního hlediska, žádný zítřek není jen, ze světského, a to je jen projekce,ne-boli iluze,mája!!!S láskou Blani!!!

Odpovědět

Ano..je to tak..četla jsem knihu Moc přítomného okamžiku...Je to moc dobrá kniha na pochopení, jak žít právě teď..To je to důležité..a obohatí to život...Krásný čas..

Odpovědět

Každý má tu možnost poznat Pravdu tady a teď. Což mi připomíná jednu bajku, kdy se bohové po stvoření světa a člověka radili, kam Pravdu schovat, aby ji člověk hned nenašel, protože jinak by to nebyla ta správná hra a zábava (a bohové se rádi baví). Jeden radil uschovat ji na dno oceánu, druhý do vesmírných prostor, ale bohyně Kálí vymyslela tu nejrafinovanější, nejúžasnější, nejvelkolepěkší a přitom nejsvatější "schovku" - do nitra člověka samotného - tam ji totiž hledat nebude, a když přece, tak ji stejně jen tak nenajde. Jak krásná a v podstatě pravdivá legenda!!!
Tu Pravdu máme všichni v sobě, už tady a teď. Proč jí hledáme jinde? Ve světě, ve vesmíru, v knihách, u mimozemšťanů???

Odpovědět

protože to všechno nám ji pomůže nalézt v sobě, někde tam možná objevíme klíč k vlastnímu srdci. To vnější hledání je cesta jak dojít k tomu vnitřnímu. Myslím si, že jen málokdo se dokáže podívat "dovnitř" aniž by se nejdřív podíval "ven", jen málo "vyvolených". Potřebuji také zjistit co nejsem, abych mohla vědět co jsem. Myslím, že je potřebné obojí - ven i dovnitř. Proto ta všechna učení, proto všechny diskuze, proto i tyto stránky...

Odpovědět

Pane Bože (odpusť, že beru Tvé jméno nadarmo),
tak víš co? Místo intelektuálních a sofistických rozborů, fňukání, že "něco nemůžeš najít", začni upřímě a opravdově HLEDAT. Ne ve virtuální realitě, ani ve vnějším světě, který opravdu nemusíš nejdřív celý poznat, abys zjistila, co nejsi. Hledej, co skutečně jsi. "Hledejte a naleznete" , řekl Ježíš, jako jeden ze stěžejních výroků svým následovníkům (hledačům). "Tlučte a bude vám otevřeno!" Není to dostatečně jasná pobídka a výzva k tomu co máme dělat? - "Hledejte nejprve Království Boží a vše ostatní vám bude přidáno." Neřekl - "zkoumejte nejdřív svět, abyste věděli, co nejste!" Když totiž poznáš, co doopravdy jsi, budeš znát rázem i vše ostatní - celý svět, vesmír, nauky . . .

Odpovědět

Ano, přesnější by bylo říct, klíč, nebo cesta, nebo dveře.... Celá a ryzí pravda zní "JÁ JSEM" , ale abys ji zcela pochoplia, musíš ji nejdřív zažít - žít, jako nekonečné, neomezené VĚDOMÍ, mimo čas a prostor.

Jo a omlouvám se, to všechno nepatřilo Tobě, já vím, jen jsem nechtěl zvlášť odpovídat Tobě a Ajle.

Odpovědět

jestli tedy něco z toho patřilo i mě, tak tedy odpovím, i když vlastně nevím, zda je to vůbec nutné.
Ty máš nějaké poznání pravdy, vím, že to myslíš dobře, když nám ji všem chceš sdělit, i to jak k ní dojít, ale takhle to prostě nefunguje. Někdo si prostě potřebuje ten nos nabít aby věděl, že ho tam příště strkat nemá, tisíce dobře míněných rad nebude poslouchat dokud si to nezažije na vlastní kůži .
Ze všeho co jsem kdy přečetla a prožila , jsem si už své vybrala. A nefňukám, že nemůžu pravdu najít. Ano stále pravdu hledám, protože nikdy si nemůžu být jistá, že ta co zrovna mám teď je ta nejčistší a ryzí. Ale pokud ji chceš slyšet - tak je to žít tak, abych co nejméně ubližovala - činy, slovy, myšlenkami, sobě a všem ostatním bytostem. A to je pro třeba pro mě být vegetarián a chovat se ekologicky k Matce Zemi. Chovat se k ostatním, tak abych nezpůsobovala úmyslně bolest. Pomáhat, jak jen to jde a jak to zvládnu, aniž bych při tom omezovala vlastní rodinu, protože mám dvě malé děti a nemůžu si lítat někde ve výškách. Žít tak abych byla skutečně hodna Boží lásky (i když vím, že On mě miluje nepodmínečně), tak abych se mohla podívat sama sobě do očí. To je moje pravda. A jsem si vědoma toho, že někdo tu může mít jinak a já to nikomu nevnucuju. Takhle se snažím žít, ne vždy se mi to daří, stále se učím a to třeba i tím, co vidím "venku"

hezký den tobě a vám všem :-)
To je krasne a pravdive Josefe:-)) Nadherene, tleskam Ti,Tva sestricka!!

Odpovědět

Samozřejmě, že naprosto totožné JÁ JSEM je ve mně i v Tobě i v celém Univerzu a dokonce i mimo něj. Už jsem to jednou vysvětloval. Kdybys to aspon jednou prožila jako vlastní zkušenost, nikdy bys nemohla napsat "ONO JE naprosto stejne jako JA JSEM. pak je taky MY JSME," - přesně to je totiž duální vnímaní, založené pouze na intelektuálním rozboru. Já tenhle rozpor opravdu nemám.
A ani se na Tebe nezlobím, že jsi mě opuncovala jako "toho záludného, který tam nebyl." Jenom mi prosím Tě řekni, jak si tak můžeš být jistá, že vynášíš takové soudy? Z čeho myslíš, že beru svojí jistotu a snahu ukazovat "kudy vede cesta k vrcholu"? Myslíš, že to všechno mám jen vyčtené? No, máš na to právo, si to myslet. Ale já nemám potřebu se obhajovat, ani si nic dokazovat, ani Tobě nic dokazovat. Kdo chce slyšet, ten slyší. Kdo nechce, neslyší. A Ty na to jednou stejně přijdeš sama. Posílám Ti jen lásku.
Josef

Odpovědět

Moji milý drazí,zbytečně používáte svá emocionální těla,pravda je pro každého drahá v různém stupni poznání to je fakt.Josífek vám chtěl v pravdě naznačit,že pojímaní slova "JÁ JSEM" a "JSEM" se skutečně musí prožít a skutečně se TO prožívá mimo čas a prostor to s tou vnější krajinou nemá nic společného a nikdy nic mít společného nebude.Pán Ježíš Kristus řekl jednu pravdivou a krásnou větu, MÉ Království není z tohoto světa,tudíž ke svému JÁ se každý dostane jen mimo tuhle realitu TO JE JEDINÁ PRAVDA,kterou vám můžou dosvěčit všichni čeští mystici jako p.Vacek,p.Drtikol,p.Minařík,manželé Tomášovi,p.Kočí a jiní!Máme tady celou plejádu nádherných duší,kteří nám toto své poznání předali překrásným způsobem stačí jen náhlednout do jejich spisů a s láskou jim za ně poděkovat!A jedina láska vás tam zavede a otevře vám všem cestu do nebe pochopit nestačí ještě se to musí prožít!!!S láskou Blani!!!

Odpovědět

Moje Milá MM chtěla bych ti opravdou s láskou vysvětlit jednu podstatnou věc ty z hlediska duchovního JSI ve skutečnosti božské Vědomí-Duch-energie-Bůh-Vyšší JÁ,které je ve skutečnosti Světlo,které dál postupuje svými úrovněmi tvým vlastním přičiněním a vývojem,který je vždycky aktivní z tvé strany nikoliv pasivní,že čekám až ONO to příjde ke mě,ale ONO čeká až ty příjdeš k němu s láskou a pokorou a obrovským zájmen,že o NĚJ skutečně stojíš,pak se ti z milosti ozve a věř tomu,že ty to budeš vědět,že je to ON,protože On se ti představí jako Světlo,které září ty HO budeš vidět,cítit a zároveň JÍM být,neboď JSI TO TY SAMA TO SVĚTLO a nejprve s ním budeš komunikovat jako oddělená bytost a nakonec s ním splineš v JEDNO,ale věř,že je možné sebe sama poznat a zároveň poznat pravdu již v lidském těle!!!Jsi nádherná bytost uvnitř sebe,Jsi anděl věř tomu.S Láskou Blani!!!

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

Riush Všetkým prajem tajomné a magické Vianoce,:))
1 minute ago
ღ Dimas ღ Třpytivý pozdrav sněžných vloček, pěkné dárky pod stromeček. Klid a radost na Vánoce, mnoho štěstí v novém roce.
9 minutes ago
25 minutes ago
My děkujeme ,za tvé krásné obrázky.
28 minutes ago
Krásné.
29 minutes ago
To bývala má ikona, dřív... :)
39 minutes ago
54 minutes ago
Milá jmenovkyně, táž situacese mi stala asi před dvěma roky, dodnes nevím, co to znamenalo. \ležela jsem v posteli a najednou jako by mne někdo zparalyzoval, nemohla jsem křičet, pohnout ničím ani vlastně nic. \jen mé vědomí bylo v pohotovosti a já…
57 minutes ago
Krásný obrázek,můj andfěl strážce je Nathaniel a dozvěděla jsem se o něm tak,že se mi představil,pak jsem hledala na andělských stránkách a zjistila jse,že je to strážce ohně
1 hour ago
Adrianna left a comment for Indi
1 hour ago
Nic nie je nahoda a my to vsetko mozeme len interpretovat viac ci menej uspesne. S demografickym rozdelenim vzostup Zeme podla mna nema nic spolocne - ak sa clovek narodi v chudobe, tak si to proste potrebuje este doplnit do svojej mozaiky zazitkov,…
1 hour ago
Strašice - záhadný dům Z informací, které jsem získal na Internetu, jsem odvodil, že anomálie v domku pana Mráčka, zejména jako je samovolné zahoření různých předmětů, mohou být vysvětleny seskupením nábojů statické elektřiny. Jedním z nábojů jsou…
1 hour ago
Adrianna and Indi are now friends
1 hour ago
Peknéééééé :)
1 hour ago
tompík Já se uzdravuji, děkuji vám všem, v neděli jedu zase na ozdravný pobyt, teď mám právě dovolenou. Přeji všem štastné a veselé Vánoce. Lelahel
1 hour ago
1 hour ago
1 hour ago
Wianka and David are now friends
1 hour ago
Moc díky, bála jsem se, že je to něco špatného..:-)..možná, kdybych se tomu tak nebránila a nebála se, dověděla bych se více...jinak občas mi taky přichází na návštěvu někdo velmi milý, hladí mě po vlasech, já mám chuť schovat ho k sobě do pelíšku,…
1 hour ago
Byl podivínský, protože narozdíl od jiných slavných nepil alcohol, neujížděl si na drogách a spol... někde se to hold muselo podepsat. Tak i tak to, co udělal pro svět se nedá zapomenout...
1 hour ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service