Nova Zeme

Mám stálé dilema a tím je, zda lze x nelze ovlivnit, nebo dokonce změnit svůj osud? Jaký na to máte názor? Mně se zdá, že existují dvě skupiny lidí, jedni co tvrdí, že osud změnit nelze a druzí co tvrdí, že si ho umí měnit jak potřebují ....... i když upřímně řečeno nechápu, jak poznají, že svůj osud změnili, když právě ta změna může být umožněna právě díky něčemu předem předurčenému a osudem danému...........

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

Hm tak tohle by mi mohlo odpovědět aspoň na část toho, co způsobuje otazníky.......a když se to vezme kolem a kolem, když si člověk něco přečte, tak na to asi pak intenzivně myslí už jen z důvodu zda to je nebo není pravda a tím si to vlastně uloží do podvědomí a podle knihy Tajemství je to pak děje...........Akahai :0)

Odpovědět

Myslím, že zaměřit se na jednu věc mi zatím není předurčeno..........svoji cestu znám. Se svým současným množstvím energie s mnoha směry nemám problém - jsem studentem (něco jako VŠ, tam se člověk učí také mnohému pro svoje všeobecné vzdělání a jen část použije dál......). Vím, že ještě nejsem ustálena ve směru, ale už vím, jaký to je......to sdělení mi přišlo nečekaně ale jednoznačně. Mně ptaní se užitek přináší :0)........a čas není problém :0).........vybírám si z toho to, co se mi líbí a mohu říci, že odpovědi jsou pro mne velmi zajímavé.

Odpovědět

To je věčná otázka i pro mě, děkuji za ní. Já to dělám tak, že dělám jako bych to řídil (přijímám odpovědnost) a přitom vím, že se dějě to, co je osudem :-) A obojí je pravda.
Oříšek je přijít na to, co je mým smyslem, teď a tady a sladit s tím svůj záměr. Harmonie.
Když jsem se naučil tvořit myslí, nebo mám určitý záměr, není to osud? Jak jsem to svobodně mohl ovlivnit?
Dnes vysílám záměr a svobodně(?) tvořím zítřek, ale zítra řeknu: "je mým osudem zažívat, co jsem (vědomě a nevědomě) stvořil."
Neustále musím činit volby, rozhodnutí. I když je výsledek mých voleb "dopředu" mým osudem, nedělá mi to volbu o nic lehčí.

Odpovědět

Krásná odpověď. Sice na to hledíš ještě trochu jinýma očima než já.........tvůj názor je hezký a zajímavý a je vidět, že v tom nejsem sama, koho to zajímá. Já ráda hloubám a přemýšlím........někdo si řekne, že ať je to tak nebo tak, že je mu to celkem šuma fuk, ale já bych se chtěla dopracovat aspoň trošičku k nějakému osobnímu závěru, abych v tom měla více jasno. Odpovědi lidí mi ukazují co možných názorů a pohledů mohou lidé mít a to vše je pro mne velmi inpirativní, neboť se tím dále zaobírám. Třeba jednou najdu ucelený náhled na to jak to vlastně je :0) nejsem z těch, co by se vzdávali pokud sami za sebe si nemohou říci je to podle mne tak a tak..... ;0). Akahai :0)

Odpovědět

Tohle je zajímavé téma a sama jsem nad ním často přemýšlela. Já ale zastávám názor, že si svůj osud určujeme sami. Nejspíš je to proto, že se mi nezamlouvá myšlenka, že všechno, co máme udělat je nám předurčeno. Myslím že je to přesně tak, jak napsal cendas0 - jaký by potom život měl smysl...

Odpovědět

Moje rebelské já :0) se tak nějak usmívá a říká si, proč se človíček jako ty vlastně konverzace na téma osud zúčastňuje, když už od začátku máš názor, který jsi mohl vyjádřit pár slovy - KAŠLU NA OSUD :0))))). Nic ve zlém........jen mi to tak nějak zaujalo.........a já sleduji každou reakci přemýšlím nad ní, rozebírám jak moc se s ní mohu nebo nemohu ztotožnit........mám opravdu ráda hloubat a jako robot 005 žije - imput, imput, imput :0). Víš, že když člověk zaměstnává mysl, že mu ji neovládnou nižší entity :0)))))))) (to není z mojí hlavy - to je načteno)??? ..........to bylo jen odlehčení ;0).

Odpovědět

Ten název knihy mi zaujal.....v první chvíli jsem si říkala, že to zní trochu jako zaklínadlo :0), ale ta kniha fakt existuje :0) - "Píseň Vznešeného" No myslím, že do ni někdy nahlédnu, neboť na netu je, že je to - nesmírně živé poselství, dotýkající se nejvýznamnějších osobních i společenských problémů dneška.......Já to zda je nebo není osud rozhodně neberu jako problém a to ať už osud je nebo není.......hledím na to z naprosto jiného pohledu......navíc, když člověk je často vrbou, tak je dobré vědět, jak moc si lidé za to co se jim děje mohou nebo nemohou.....od toho by se mohla také odvíjet rada......Kdyby vše bylo dáno osudem....řekla bych - snaž se myslet pozitivně, řeš jen to důležité a nemysli na to, že zítřek by mohl být horší, snaž se vidět pozitivum na tom co je dnes (v podstatě to co bylo napsáno ve tvých řádcích) ......ale kdyby osud nebyl s přehledem řeknu - nezapomeň že každý je svého štěstí strůjce, tak jen na tobě záleží, jaké budou tvoje další dny.....:0) .... I o tomto hlubším je můj dotaz.......

Odpovědět

No upřímně řečeno - hlavně tvoje sdělení mi vedou k trochu jinak formulovanému dotazu, který jsem převalovala v hlavě. Zda si já sama přeji, aby osud nám byl dán bez možnosti ho změnit, nebo zda bych si přála, abychom si osud vytvářeli sami......Došla jsem k závěru, že je to tak 50:50.....:0). Ono by záleželo na mnoha okolnostech, pohledu, možnostech..... atd. atd. atd.

Odpovědět

OSUD - tak jsem stále hledala další a další info, abych si udělala sama pro sebe závěr. Zjistila jsem, že vše se prolíná se vším.....Našla jsem krásnou větu: Osud vám nevládne, pokud jste dostatečně rychlí a určíte si ho sami - no uznejte tohle zní velmi dobře. Myslím, že před inkarnací si volíme lekce, nebo nám jsou uděleny (v tom ještě jasno nemám) a po narození svými myšlenkami (konec konců ve všech knihách se to teď rozebírá....jenže většinou komerčně a pouze z té strany, jak dostat třeba peníze nebo to hezké co si přejeme....) přivoláváme co bude dál. Probrala jsem si svůj život od tenagerských let v té době jsem o moci myšlenek neměla ani páru......stále více zjišťuji, jak moje moc myšlenek je silná.....a po zasvěcení do Shambally ještě silnější, dostáváme velmi rychle a to, co si přeju......DÍKY BOHU ZA TO ;0).....a blahořečím svým dobrým myšlenkám ;0). V jedné knize bylo krásně psáno, někdy je nejhorší dostat to, co si člověk přeje, ano ano ano......je nutné vážit svoje myšlenky.......Já si přála nový koberec, novou sedačku a víte jak se mi to splnilo, vše v jednom........manžel přivedl psa a ten to vše zničil, takže jsme museli vše koupit nové......takže opravdu pozor na svá přání, může vám být vyhověno, ale člověk těžko už domyslí detaily a tak vám ti nahoře vyhoví dle svých představ a občas to může být pro vás poučné........jako by ti nahoře vám chtěli dát trochu za vyučenou, nebo vás poškádlit, dát lekci............ ;0)...... Akahai :0)

Odpovědět

osud jako takový neexistuje...nebod jaká je vaše žádost,taková je i vaše vůle,jaká je vaše vůle,takové jsou i vaše skutky-jaké jsou vaše skutky,takový je i váš "osud"....:-))))))))

Odpovědět

necitala som celu diskusiu, no je to tak: existuju zakony. jednym z nich je zakon priciny a nasledku. takze ak zavdame pricinu, nasledok sa dostavi. nasledkom je takzvany osud - nevyhnutnost. sme zodpovedni za to, co robime a ako myslime, inymi slovami za svoj osud. je jasne, ze clovek sa vyvija. s rastom vedomia rastie aj videnie az za roh - cize co sa stane ked.. nik teda nemoze povedat: mam zly osud.. kazdy dostane len to, co si zasluzi. je to krute? vobec nie. len potvrdzujuce spravodlivost.

Odpovědět

Ahojky. Není vůbec nutné číst to předtím pokud se nechceš poučit v tom, co říkají druzí. Já se právě díky čtení vyvinula dál.....a už mám v pojmu zda osud je nezměnitelný přeci jen jasněji........i když opět.....to co se nám děje ovlivňují opět jiní lidé svým smýšlením......a třeba takové děti, sama nevím do jaké míry si je vybíráme my nebo zda si spíše vybírají oni nás.....asi jak kdy......Akahai :0) PS: mnohem zajímavější než Tajemství mně osobně přišlo načtení knihy Tajemství Shambhaly .... tam člověk pochopí, kam bychom až mohli dojít.....kdybychom mysleli pozitivně ....

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

mě teď ty energie chodí v čím dál náročnějších úkolech. Ze začátku, před lety, to bývala hra, šlo to stejně rychle vypnout jako se to objevilo, ale teď cítím, že jsem na nějakém dalším levelu, kdy už to není škola, není to očista, není to přípravka,…
3 minutes ago
Tak s tímhle hodně souzním Kamile. Takhle bych přistupoval i ke všem těm tezím o ještěrech a podobným dovolím si říct totálním diziniterpertacím nebo hodně pokrouceným vnímáním pravdy.
4 minutes ago
Dixy left a comment for David
10 minutes ago
Dixy and David are now friends
10 minutes ago
11 minutes ago
12 minutes ago
PAVEL-S.G.C. added a gift to their profile page
From the Gift Store
13 minutes ago
Ariel added a discussion
Vážení spoluobčané NZ :-) Zrovna dneska jsem četl na idnes, že Země má už 7 mld. lidí. Největší nárůst je přitom v Africe. Často se tu na NZ píše o r. 2012 a přechodu do 5. dimenze, nebo Nového věku nebo je jedno, jak to nazveme. Prostě k nějakému p…
23 minutes ago
Znám podobné pocity, jen ten hukot ne, ale to může být individuální. Mě ve stavu spím- nespím, přicházejí navštívit blízci z druhé strany a tak jsem se tři dny předem dověděla o smrti maminky, že se mi narodí vnouček - a to jsem ještě nevěděla, že j…
26 minutes ago
26 minutes ago
Duše = vědomí, jehož aktivní část svými vůlemi a přáními štěpí nepolarizované pra-světlo (pasivní, netvořivou část vědomí Absolutna) na dvě opačné, Jin&Jang polarity, čímž se vytváří centrální slunce - srdce ("pompa"), které tuto polarizovanou energ…
26 minutes ago
Ja si myslim ze vela z nas vie o druhom prichode Kristovom - treba podla mna rozlisovat od Jezisa, pretoze ten tu uz davno je inkarnovany, a Kristus vo svojom druhom prichode este len pride. Pretoze vela z nas s Jezisom, ale aj s inymi duchovnymi by…
41 minutes ago
43 minutes ago
Tygr replied to Tygr's discussion 'Sníh'
Dnes si také užívám teplo domova. :)
47 minutes ago
Můžeš mě poslat poštou zprávu Toto najdeš v mém pokoji, na to cvakneš. Napíšeš jen mě dopis,který uvidím jen já.
51 minutes ago
51 minutes ago
53 minutes ago
55 minutes ago
55 minutes ago
55 minutes ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service