Nova Zeme

Ahoj! Chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějakou radu - možná obecně platnou, nejen pro indiga - jak se dostat z "nadoblačných výšin" (jak to popisuje můj táta :-7) do reality, která vás ovšem ničí, bere vám veškerou energii a dělá z vás psychickou i fyzickou trosku..... tou realitou myslím studium medicíny.
Myslíte si, že je možné - a vůbec, jestli je vhodné - studovat medicínu jakožto indigo?
Jen pro představu, co to pro mě znamená: zabrání veškerého volného času = téměř nemožnost pohybu, sportu, pobytu v přírodě, pro mě dost výrazné zpřetrhání rodinných svazků, a co hůř, zabrání i veškerých myšlenkových pochodů, neboli není čas se věnovat ničemu jinému než studiu, natož sobě... (nemyslím si, že je dobré pro nějaký svůj ideál se absolutně odrovnat...)
Chtěla jsem vždy dělat celostní, holistickou, naturopatickou etc. medicínu, což u nás ovšem není možné :-( = neexistuje taková škola, takže jsem nastoupila na medicínu klasickou, s tím, že se to nějak vyvrbí. (jsem v 1. ročníku.)
Nemusím tady asi psát, na jakých omylech je založena klasická medicína, že potlačuje příznaky, ale neodstraňuje příčiny apod... Mám toho již poměrně hodně o této oblasti přečteného,... hmm, a právě to a moje myšlení mě možná „diskvalifikuje“ z dalšího studia klasické medicíny, která se mi jeví vcelku nesmyslná... (samozřejmě ale v mnoha oblastech nezastupitelné – chirurgie, akutní medicína atd.) Mou hlavní motivací tedy doposavad bylo, zkusit to vystudovat, abych měla možnost „syntézy“ obou pohledů, a zejména , abych věděla, jak klasická med. škodí, jaké škody již u daného člověka napáchala a v praxi abych byla např. schopná postupně ubírat lidem prášky apod. ....Nevím ovšem, jestli vzhledem k výše uvedeným faktům, a k mému „indigovství“ je opravdu tato idea tou správnou... Moje „hlava“ totiž není ochotná memorovat spoustu z mého pohledu nepotřebných faktů a formulí, jelikož tak nějak tuší, že vše je daleko jednodušší, než se to jeví... Opravdu chtěla Matka příroda, aby člověk zahltil svou hlavinku tisícemi údajných „pravd“ a faktů, které by snad měly vést ke zdraví? Anebo by stačilo respektovat její zákony a ne se jím čím dál víc vzdalovat, protože každá nerovnováha se jednou projeví? --- Toto je tedy má hlavní myšlenka, bránící mi i jen otevřít např. učebnici biofyziky, narvanou pro běžného smrtelníka nepochopitelnými fakty. (To, že je někdo dokáže odpapouškovat při zkoušce je jiná...)
Co když je pravda velmi jednoduchá???
Co mě ovšem absolutně ničí, je fakt, že se k člověku přistupuje jen k jako souboru orgánů a mikroskopických podjednotek, fungujících na přesně dané chemické bázi. Předpokládám, že bych za celou dobu mého případného studia ani jednou neslyšela něco „ o duši“.
Prosím Vás o reakci, zda byste i přes uvědomění si těchto věcí pokračovali ve „studiu“ ( nemůžu si pomoct, ale podle mě se zde daří nejvíc těm s výbornou pamětí a minimální schopností uvažovat, případně s obdivuhodnou dávkou sebezapření :-7) či byste se vydali jinou cestou, pro indigo více schůdnou?
Je vůbec možné existovat jako „duchovní bytost“ v nějakém ne zrovna Vám nakloněném systému a plnit povinnosti, které jste si Vy sami nevybrali, nýbrž které Vám nakládá?
Je dobré v lecčems se podřídit proto, abyste snad, jednou v budoucnu, mohli tak nějak na okraji uskutečňovat svůj sen?
Je vhodné snažit se potlačit svou „duchovní stránku“ a snažit se, aspoň nějakou dobu fungovat na stejné úrovni jako materialistická společnost, jen proto, abyste s nimi mohli koexistovat? Lze se vůbec vrátit takto zpět?
Nebylo by lepší zabývat se dalším duchovním rozvojem? Ale jak to spojit s realitou?
Proto by mě také zajímalo, jak se případně „živíte“ ? Případně, „zvládli“ jste vystudovat nějakou školu, nebo jste byli natolik odvážní (ano, mně to tak přijde) a vydali jste se vlastní cestou?
Díky moc za jakoukoliv odpověď, a omlouvám se za délku......
NaturalWoman

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

Když jsem si přečetla tvůj příspěvek, hned mi vyskočil film Matrix (I.) - hlavně věta "Abys mohl systém roztrhat, musíš do něj proniknout, stát se jeho součástí." (Volně parafrázováno.)
Říká to víc našich průvodců, že pokud budeme unikat z reality, tak nejsme použitelní...
Mnoho lidí se z alternativy vrátilo, protože se prostě se svými idealistickými vizemi neuživilo - a muselo se opět zařadit do "normálního" systému. Poučeni o cennou zkušenost si uvědomují limity 3D i to, kam je táhne jejich srdce, jaká je jejich mise. Propojení realit, multidimenzionalita, most.
Ono se dobře druhému radí, co bychom udělali na jeho místě (po indiánsku "ujít míli v jeho mokasínech") - ale opouštěla bych VŠ, až pokud bych na ni přestávala stačit (to by znamenalo, že je mi naznačováno, že mám opravdu jít dělat něco jiného). Systém se dá narušit jedině zevnitř; jak dopadají snahy o reformu zdravotnictví z vnějšku (úřadů, snah alternativní medicíny apod.), můžeme vidět v současnosti v reálu.

Jinak ohledně tvé osobní otázky čím se živíme, tak já konkrétně měla odvahu splnit si svůj sen a vystudovat FF UK, anglickou a finskou filologii. A teď se učím vydělávat si na živobytí v alternativě, tentokrát již s "pragmatičtějším" přístupem - vizí a iluzí již bylo dost, přišli jsme se sem naučit se žít život ve hmotě (jinými slovy zvládnout třetí paprsek Božského vědomí - aktivní inteligence).
A pokud to nepůjde, vrátím se opět ke svému oboru. :-))

Odpovědět

trefné Ivana!!!

Odpovědět

No moja skúsenost s lekármi a to čo spomínaš je podobná Tvojmu pohľadu. Z obyčajného seknutia v krížoch ma nedokázali dostať a vysvetliť z čoho a prečo sa mi to stalo. Odpoveď a pomoc som po 1,5 mesiaca marodky dostal až u kamaráta liečiteľa , ktorý mi vtedy pomohol. Odvtedy ma priťahovalo to isté čo Teba. prečo choroba vzniká a ako ju liečiť tak aby sa nevracala a neopakovala. Som za to aby sme ju liečili nie liekmi , ktoré potláčajú len bolesť. je potreebné hľadať aj v duchovnej oblasti príčinu vzniku a pôvod nie len na fyzickej úrovni. A tak som hľadal až som na Slovensku našiel lekára ktorý uspokojil moju predstavu lekára budúcnosti. Je ním pán MUDr. Ivan Rusnák. Z jednej nemenovanej internetovej stránky som získal rozhovory s ním o jeho spôsobe a prístupe k pacientom. Tak by som si predstavoval súčasnú medicínu. V prípade ak máš záujem o kontakt na neho, prípadne o zoznam jeho prednášok ktoré má na Cd, prípadne o zaslatie článkov o jeho liečbe láskou tak mi napíš na môj email bonye@azet.sk svoj email a zašlem Ti všetko čo mám. Nebudeš banovať. Bol som na jeho prednáške a navštívil som ho so svojimi zdravotnými problémami osobne.

Odpovědět

Milá naše indigová přítelkyně, je to velmi těžká otázka, kterou nám kladeš. Protože rozum velí vystudovat medicínu, srdce však říká něco jiného... a právě skloubit rozum a srdce, obrazně řečeno, tady asi půjde dost těžko, budeš se muset přiklonit k jedné variantě. Faktem tedy je, že skončit se školou je velmi jednoduché a v podstatě nevratné rozhodnutí. Než je učiníš - pokud tak učiníš - tak buď vnímavá ke všemu, co tě teď bude potkávat. Každý z nás totiž dostává spoustu znamení, co je pro něj dobré, stačí být opravdu pozorný a odpovědi z vyšších sfér se ti dostane. Přijde třeba člověk, který ti řekně něco důležitého, dozvíš se něco tam či onde, přijde nějaká nabídka a tak dále... takže to jediné ti můžu s čistým svědomím poradit, aby si hledala radu u svých neviditelných ochránců a pak v roli andělů kolikrát působí i nejrůznější lidi z masa a kostí :-) Uvidíš sama, že se ti rady dostane.
Mě osobně nedávno velmi zaujala jedna metoda, která nachází příčiny téměř všech nemocí v naší psychice, jednoduše a prostě řečeno, za všechny potíže si můžeme sami, svým myšlením. Negativními myšlenkami si působíme nejrůznější potíže. Nemůžu si tedy teď vzpomenout na název té metody, zkusím ty informace ještě vyhledat. Prozatím jsem ti našla něco obdobného zde :
http://www.esoterika.cz/clanek/40-jak_se_zbavit_problemu_aneb_metod...
Samozřejmě, že alternativním metod je vícero, vždycky ale myslím platí, že příčina je v duchovní oblasti. Na to ovšem lidi neradi slyší, že si nemoc způsobili sami. Mnohem jednodušší je tvářit se jako "oběť", vyžadovat zázračné pipulky a čekat, že někdo tu práci udělá za mě. Těším se na to, až budou lidé vyspělejší a toto pochopí. že na sobě musí pracovat hlavně sami, starat se o své zdraví. A právě indigové děti jsou tu proto, aby nám ukazovali, jak žít lépe... tak se drž děvče, určitě to zvládneš. Hodně štěstí na tvé životní pouti.
Ahojky Vlasta

Odpovědět

A ještě ke tvé otázce, jak zvládnout zajištění obživy a duchovní cestu. Ještě v loňském roce jsem dělala takovou úřednickou práci, která mi přišla zbytečně byrokratická a nedůležitá.. neměla jsem ale odvahu jí opustit, protože s manželem živíme tři děti a to si člověk sakra rozmyslí, jestli celý den může žít podle svých ideálů... pak mi jeden člověk, který přišel k mému úřednickému okénku řekl : "Jak můžete tady pracovat, vždyť tu nemáte Slunce... proč nejdete dělat něco lepšího?" A já, jak tjsem tam tak seděla celý den pod umělým osvtlením v takové skoro až kobce, tak jsem si v tu chvíli dodala odvahy a rozhodla se to změnit. Ne však nějak zbrkle, ale právě cestou rozumu a srdce zároveň. Začala jsem sledovat, jestli u nás na úřadě (přece jen je to existenční jistota, zvláště tady na severu, kde je velká nezaměstnanost), nenabízejí jiná místa. A jednou mi takhle v hlavě zazněl hlas "Na netu bude možná nějaké nové výběrko zrovna pro tebe", tak jsem se podívala a opravdu zrovna zveřejnili nabídku na místo na odboru životního prostředí. Tam jsem vždycky chtěla pracovat a toto bylo navíc místo, kde nepotřebuji vysokou školu. Tak jsem se přihlásila a zároveň začala studovat dostupné kurzy, abych při tom výběrovém řízení, kam se nakonec přihlásilo asi osm lidí, zaujala nějakými odbornými znalostmi. Skončila jsem druhá, "předběhl" mě jeden inženýr, který ale hledal práci jen na dočasnou dobu, než si najde něco se svojí kvalifikaci. To samozřejmě na výběrku neřekl, tak ho vzali jako nejlepšího, no a po dvou měsících, když si opravdu něco lepšího našel (přiznávám, že jsem mu to moc přála a ono se splnilo :-), mi volali, jestli mám ještě zájem. :-) Musela jsem se smát, že to vyšlo podle mého přání... Tak teď dělám lepší práci, o které jsem přesvědčená, že má více smyslu - to znamená, že je duchovnější - a jsem spokojená. A výhledově se možná dostanu k ještě lepší práci, to musím ale studovat. Do vysoké školy se mi už nechce, i když mám kolegyně, které se na takové studium daly právě až kolem čtyřicítky. To bych ale už vůbec nemohla malovat a toho se nevzdám, takže zůstanu u své SŠ, plus nějaké další odbornosti, na které můžu dosáhnout. A jednou - za několik let - už se nejspíš uživím jako malířka. To už budou děti samostatné... Předpověděla mi to jedna vědma. :-) Ahojky Vlasta

Odpovědět

Ahoj!!! Děkuji Vám všem MOCKRÁT! za Vaše odpovědi, spoustu nápadů a ideí k zamyšlení a za Vaše životní a praktické zkušenosti...! moc si toho vážím, a jsem nadšená, jak tato „komunita“ funguje :-) Dali jste mi spoustu podnětů k zamyšlení..., myslím, že z toho budu ještě hodně dlouho čerpat!

To Ilumauir:
Ano, cítím to jako své poslání, ukazovat lidem, jak si udržet zdraví, a dávat jim naději.... otázka je, kolik lidí se má opravdu rádo a jde jim o to, uzdravit sami sebe, ............a kolik chce pouze rychlé, levné řešení s co nejmenší vynaloženou námahou, a dál pokračovat v tzv. „užívání si“ ... problém je, že pro ty je dnešní systém nastaven, ... jakožto pro většinovou společnost, ...ale osobně doufám, že se i vzhledem k budoucím událostem tento poměr bude rychle měnit
Díky moc za informaci o B.Brennan, kdysi jsem o její škole něco četla, ale netušila jsem, že má pobočku v Rakousku, a už vůbec ne, že je potřeba těch zkoušek..... s angličtinou by snad nebyl moc problém, horší jsou ty peníze... ale pořád je to lepší, než rok např. v USA na škole....tam vychází na ten milion 1 rok :-7
Moc tě obdivuji, jak se snažíš uplatňovat ty principy i v práci, vím, že to často není zrovna jednoduché,............. škoda, že se o to nesnaží i víc „běžných“ lidí.... Možná by to mohla být „povinná“ četba ve škole? :-)
Hezky si to napsal s tím propojením světů..............hmm, v tom bude asi můj problém.....že se mi nedaří je nějak „rozumně“ zkombinovat..........dovedu si představit, že to nebude tak obtížné při nějaké manuální práci, horší je to při intelektuální práci... ale možná že i to je zkouška, jak dokážeme „proplout“ na pohled nelehce slučitelným?
Dotaz : Smýšlel jsi takto (nebo obdobně) již na vš?

To Ivana:
Ano, také jsem si uvědomovala, že je možné to změnit pouze zevnitř, už jen proto, že by byla možnost „naťukávat“ spolustudenty, což už také úspěšně dělám :-) A také má určitě jinou váhu člověk s titulem než bez něj, zvláště pak co se týče zdraví, a obzvlášť, pokud se snaží ten „bez titulu“ oponovat nebo nedejbože radit „těm s“. To si dovedu představit, že ho „ti s“ vůbec nebudou registrovat........
Jinak chci napsat, že si velmi vážím Vaší práce ( a to znám jen tu „internetovou“) , je obdivuhodné, kolik toho stíháte a myslím, že to děláte velmi dobře :-) ...a jsem moc šťastná, že jste založila tuto „komunitu“.

To alternativní medicína :
Ahoj, o MUDr. Ivanu Rusnákovi jsem kdysi četla, děkuji Ti, že mi nabízíš možnost zaslání věcí o něM! Mám ale zatím „svých“ materiálů k prostudování nad hlavu, doteď jsem se zabývala hlavně celostní medicínou MUDr. Josefa Jonáše a vitariánstvím, no, a zdaleka se neblížím ke konci :-) a teď mě hlavně tedy čeká ta „klasika“ :-7 ale jsem vděčná za každý nový podnět, takže děkuji mnohokrát..!

To Benedictus:
Díky ti moc za tvůj dlouhý příspěvek, a za otázky... na ty si musím odpovědět sama. Popravdě se o to snažím už celkem dlouho a pořád „čekám“ na nějaký impuls, co tedy mám dělat,........ no, a vypadá to, že jediným impulsem je blížící se zkouška :-7 Mým velkým problémem je pocit „neztotožnění se“ – a tak se to bohužel stalo i v případě vš...- pocit, že jste jen pozorovatel, kterého se to tak nějak moc netýká...(napadlo mě, že je to , jako byste spadli do Brumbálovy „Myslánky“ v Harrym Potterovi...hehe, to tady ale asi nikdo nečet:-D)...a pak přijde rychlé vystřízlivění, šílenství, že nestíhám, pak fáze deprese a nakonec letargie....... no a poté samozřejmě nastane opět fáze šílenství, ovšem teď už s o to větším důvodem – nedostatkem času... :-7
Každopádně jsem hrozně šťastná, že existuje internet, kde je možné „poměrně jednoduše“ najít přístup k lidem, jako jste vy.... ono sice není nad osobní lidský kontakt, ale v reálu není zas tak jednoduché na tyto lidi narazit, natož něco takto rychle řešit........

Odpovědět

To Vlasta:
Díky za příspěvek! Ano, tuším, že hlavní příčina bude v psychice, a pak bude podstatné stravování, vliv prostředí, životní styl.......a genetika. Také mě napadlo, jestli tedy není „lepší“ být psycholog s nějakým všeobecným preventivním programem?? No, nevím, jsem hroznej fantasta ..............a ještě k tomu naivní :-), výborná kombinace :-D , vidím jen ideál a neumím si moc představit realitu, dokud v ní nejsem, a pak jí zas obratně uhýbám.....
Díky moc za podporu..! jsem ráda, že to vidíš stejně...:-) a jsem ráda, že se ti podařilo najít více vyhovující práci!

To Jiri Vit:
Jak jsem na to přišla?? Jak to míníš? Nepřijdu ti tak :-DD ?! Ne, prostě člověk vidí jak moc je odlišný od masy, a netuší, že tyto jeho „symptomy“ už někdy někdo označil a pojmenoval...indigo. Já si třeba hodně dlouho myslela, že jsem „magor“, a dost mě překvapilo, když jsem si někde na netu přečetla tu charakteristiku...... každopádně se mi dost ulevilo, že to není nějaká „psychiatrická diagnóza“ ale prostě „indigové dítě“. :-) Nechci tady teď popisovat, jak všelijak se to tedy projevuje v praxi, to by vydalo na celý můj život :-D P.S. kolik znáte indigových jedinců ze svého okolí??Dejme tomu nad 10 let? já totiž narazila za celý život vědomě jen na 1.......

Ještě jednou všem moc díky, dali jste mi spoustu inspirace ..... přeji vám spoustu pozitivní energie a síly na zvládání všech malých i větších „zkoušek“! :-)
NaturalWoman

Odpovědět

Kolik známe indigo z okolí?
Relativně dost, nyní se jich hodně probouzí a uvědomuje si svůj původ a hlavně - už se nebojí dát o sobě vědět, že jsou jiní než většina - což se do roku cca 2000 báli, protože na to byly psychiatrické diagnózy...
Mnozí, hlavně ti starší, už jsou taky opatrnější a nehlásí to hned do světa, protože mají nedobré zkušenosti s přijetím ostatních, ztráceli na "reputaci" a byli považováni za "podivíny", tak radši žili dvojí život. Mnozí neznali jedinou spřízněnou duši, internet neexistoval, o svých pocitech raději nemluvili, protože se báli odsouzení, a čekání na to, až uzraje čas, byl nekonečný, tak na to všechno raději opět zapomněli a snažili se žít "normálně", jako ostatní...
Dneska už díky tomu, že mládí je průbojnější a odvážnější a taky že jich je podstatně více, se pomalu ozývají i ti dříve narození... Mladí dávají kuráž, a ti starší zkušenosti, jak se "nepozorovaně" LOL!!! zařadit do systému, aby nebyli považování za vyvrhele, ale "vážené občany, jejichž slovo platí", a tak mohli provádět změny, kvůli kterým přišli. Rebelové jsou považováni za nezodpovědné, jako že je "pálí dobré bydlo", snílky a fantasty - a to víme, že tudy cesta nevede. Mnoho jich jako "rebelové bez příčiny" skončilo...

Odpovědět

Indigové děti nejsou jediní, kdo narušuje staré stereotypy přístupu ke světu a realitě vůbec. Jsou i dospělí indigo a další, tzv. vesmírné duše. Ukazují, že se dá žít jinak, než žije většina, aniž by se nad druhé povyšovali. Pokud si někdo myslí, že je něco víc, pak jde většinou o nějakou psychickou poruchu nebo falešného spasitele. To však myslím není tento případ...

Odpovědět

Zdravíčko. :)
Já jsem si prožíval něco podobného, protože teď pokračuju druhým rokem na vysoké škole. Od začátku jsem měl svoji vizi (rodové osady :) ), čím se zabývat a kam studium zaměřit. Časem jsem pak zjistil, že na vš je taky řada věcí ze starého světa, které mi nejsou užitečné, které skutečně nikomu radost nepřinášejí, které s životem nesouvisí. Tyhle věci jsem pak minimalizoval (jen kurzy mých milovaných profesorů a četba knih). Trošku jsem si tím podsekl půdu pod nohama :) protože ten systém vš je dělaný tak, že se musí projít i těmi neživými věcmi. o:) Teď třeba VÍM, že studovat chci, protože to otevírání vědomí je úžasné :)) a vím, že podstoupím i tuhle "školu" kvůli diplomům a naučení se komunikace na téhle úrovni. Ten důvod pro diplom mi teď přijde tak úsměvný :)) je to vlastně taková hra: člověk, který je často životem kvalifikovaný více než diplomovaný odborník či vědecký pracovník, tak může být pod přetvářkou, že nemá titul, diplom a vzdělání odmítnut egem a pýchou. Když ale ten člověk nové země diplom má a uchoval si sám sebe, svůj svět, své poslání... tak najednou narušil systém, narušil tu hru, neboť pýcha a ego jsou na moment zmateni tím, že se nemůžou vymluvit na absenci titulu, a tak bezděčně přijmou i "tohle" :))

Já mám třeba ten problém ;) že studovat můžu jen s radostí a láskou a ty věci, které takhle nevnímám, jdou prostě kolem mě. Takže teď pracuji na tom, abych si hlouběji uvědomil a ztotožnil se svým posláním, sám se sebou a mohl tak naplnit radostí a láskou i ty věci, které jsou sice neživotné, pro mě ale důležité v tom, že leží na cestě k "diplomu". Tak ti přeju, ať máš na škole stále radost. :)

Odpovědět

Ahoj ;o) .....jsem na tom trošku podobně. Studuju ekonomiku a tomu podobné věci a učím se všechno to co pro mě nemá smysl, co se mi nelíbí a co mi připadá hloupé a zbytečné a materiální a vůbec. Nemluvě o lidech okolo, kteří jsou z toho nadšeni a kariéra, úspěch, postavení a majetek je pro ně smysl života. V praxi ale vycházím ze dvou věcí. První je, že i když se to nezdá, tak i právě při tom se "věnuješ sobě" a druhá věc je ta, že jsme tam kde máme být a pokud dělám to co dělám, tak je to proto, aby mě to posunulo zase o kousek výš, i když se zdá, že mě to sráží. To že jseš tam kde jseš ti pomáhá uvědomovat si kam se chceš dostat. Možná právě díky tomu že studuješ medicínu potkáš někoho kdo ti pomůže dělat a zabývat se tím co opravdu chceš. Třeba je těch pár nepříjemných let cena za to lepší co bude následovat. Není třeba se obávat, že by ti to nějak škodilo. Nakonec budeš dělat to co chceš, jednoduše proto že to chceš. Akorát cesta k vyplněnému přání může být delší a na první pohled špatná.

Odpovědět

Máš ve všem pravdu.Souhlasím s tebou

Odpovědět

RSS

About

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

KDY A KDE PŘÍŠTĚ?

Setkání při výrobě vánočních dárků
víkend 12.12. a 13.12.2009
v Praze

Malá reportáž z víkendového setkání v Borovici
a zde si přečtěte
ZPRÁVU
Z PRÁZDNIN TROCHU JINAK
Vánoční besídka
v Praze - Centrum Cesta,
sobota 19.12.09 od 16 hod.
Vezměte s sebou i děti!

Ivana Muková pro nás opět připraví VÁNOČNÍ MEDITACI s vnitřním dítětem.
Jako "vstupné" prosím přineste lahev nealko nápoje, trochu cukroví a podobných dobrot, a také malý univerzální dáreček pod stromeček. Provedeme losování, aby si každý odnesl malou pozornost - ideálně jinou, než jakou přinesl :-)
PROSÍM PŘIHLAŠTE SE ZDE, abychom věděli, kolik nás bude!

Nejnovější aktivity

No to je to málo co mě napadlo, že můžu udělat - dívat se.:)) A pak místo studování ruského jazyka studovat AJ. Jenže nejde mi to pod nos, zdá se mi to těžké. A díky za komentář k mé neznalosti.
4 minutes ago
10 minutes ago
11 minutes ago
14 minutes ago
chci také ještě připojit pro Dixy,že okamžiky štěstí na této zemi bývají prchavé,ale přesto bychom je neměli mazat a litovat,že již nejsou.Můj bývalý manžel byl též o deset let mladší.Seznámili jsme se na charitě,kam přišel jako bezdomovec,já byla...
16 minutes ago
Miluji Tě, omlouvám se, odpusť mi, děkuji Ti Miluji Tě, omlouvám se, odpusť mi, děkuji Ti Miluji Tě, omlouvám se, odpusť mi, děkuji Ti
29 minutes ago
Věrka left a comment for Lemmy
30 minutes ago
30 minutes ago
Renča and Živé Světlo are now friends
31 minutes ago
shada To nejlepší a nejkrásnější na světě je neviditelné a nehmotné ... ale cítíme to srdcem. Helen Kallerová v
2 hours ago
2 hours ago
2 hours ago
Myslim si, ze som ho nestretla nahodou, mozno skutocne potrebuje pomoct a duchovny svet nas dal dokopy, pretoze vie, ze som ochotna pomoct pokial mam z coho... Predstava, ze pomozem niekomu a hlavne v case Vianoc... Neviem, srdce mi hovori daj... ...
3 hours ago
Zabijim.A dobrovolne jim svou krev nedavam.Delam to instinktivne a vubec mi jich lito neni.Spise je mi lito,kdyz se netrefim.A to si piste,ze tyhle potvurky nas jednou preziji!
3 hours ago
3 hours ago
3 hours ago
3 hours ago
3 hours ago
3 hours ago
3 hours ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service