Nova Zeme

Ahoj! Chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějakou radu - možná obecně platnou, nejen pro indiga - jak se dostat z "nadoblačných výšin" (jak to popisuje můj táta :-7) do reality, která vás ovšem ničí, bere vám veškerou energii a dělá z vás psychickou i fyzickou trosku..... tou realitou myslím studium medicíny.
Myslíte si, že je možné - a vůbec, jestli je vhodné - studovat medicínu jakožto indigo?
Jen pro představu, co to pro mě znamená: zabrání veškerého volného času = téměř nemožnost pohybu, sportu, pobytu v přírodě, pro mě dost výrazné zpřetrhání rodinných svazků, a co hůř, zabrání i veškerých myšlenkových pochodů, neboli není čas se věnovat ničemu jinému než studiu, natož sobě... (nemyslím si, že je dobré pro nějaký svůj ideál se absolutně odrovnat...)
Chtěla jsem vždy dělat celostní, holistickou, naturopatickou etc. medicínu, což u nás ovšem není možné :-( = neexistuje taková škola, takže jsem nastoupila na medicínu klasickou, s tím, že se to nějak vyvrbí. (jsem v 1. ročníku.)
Nemusím tady asi psát, na jakých omylech je založena klasická medicína, že potlačuje příznaky, ale neodstraňuje příčiny apod... Mám toho již poměrně hodně o této oblasti přečteného,... hmm, a právě to a moje myšlení mě možná „diskvalifikuje“ z dalšího studia klasické medicíny, která se mi jeví vcelku nesmyslná... (samozřejmě ale v mnoha oblastech nezastupitelné – chirurgie, akutní medicína atd.) Mou hlavní motivací tedy doposavad bylo, zkusit to vystudovat, abych měla možnost „syntézy“ obou pohledů, a zejména , abych věděla, jak klasická med. škodí, jaké škody již u daného člověka napáchala a v praxi abych byla např. schopná postupně ubírat lidem prášky apod. ....Nevím ovšem, jestli vzhledem k výše uvedeným faktům, a k mému „indigovství“ je opravdu tato idea tou správnou... Moje „hlava“ totiž není ochotná memorovat spoustu z mého pohledu nepotřebných faktů a formulí, jelikož tak nějak tuší, že vše je daleko jednodušší, než se to jeví... Opravdu chtěla Matka příroda, aby člověk zahltil svou hlavinku tisícemi údajných „pravd“ a faktů, které by snad měly vést ke zdraví? Anebo by stačilo respektovat její zákony a ne se jím čím dál víc vzdalovat, protože každá nerovnováha se jednou projeví? --- Toto je tedy má hlavní myšlenka, bránící mi i jen otevřít např. učebnici biofyziky, narvanou pro běžného smrtelníka nepochopitelnými fakty. (To, že je někdo dokáže odpapouškovat při zkoušce je jiná...)
Co když je pravda velmi jednoduchá???
Co mě ovšem absolutně ničí, je fakt, že se k člověku přistupuje jen k jako souboru orgánů a mikroskopických podjednotek, fungujících na přesně dané chemické bázi. Předpokládám, že bych za celou dobu mého případného studia ani jednou neslyšela něco „ o duši“.
Prosím Vás o reakci, zda byste i přes uvědomění si těchto věcí pokračovali ve „studiu“ ( nemůžu si pomoct, ale podle mě se zde daří nejvíc těm s výbornou pamětí a minimální schopností uvažovat, případně s obdivuhodnou dávkou sebezapření :-7) či byste se vydali jinou cestou, pro indigo více schůdnou?
Je vůbec možné existovat jako „duchovní bytost“ v nějakém ne zrovna Vám nakloněném systému a plnit povinnosti, které jste si Vy sami nevybrali, nýbrž které Vám nakládá?
Je dobré v lecčems se podřídit proto, abyste snad, jednou v budoucnu, mohli tak nějak na okraji uskutečňovat svůj sen?
Je vhodné snažit se potlačit svou „duchovní stránku“ a snažit se, aspoň nějakou dobu fungovat na stejné úrovni jako materialistická společnost, jen proto, abyste s nimi mohli koexistovat? Lze se vůbec vrátit takto zpět?
Nebylo by lepší zabývat se dalším duchovním rozvojem? Ale jak to spojit s realitou?
Proto by mě také zajímalo, jak se případně „živíte“ ? Případně, „zvládli“ jste vystudovat nějakou školu, nebo jste byli natolik odvážní (ano, mně to tak přijde) a vydali jste se vlastní cestou?
Díky moc za jakoukoliv odpověď, a omlouvám se za délku......
NaturalWoman

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

Už ta první myšlenka, že se ti nechce studovat je zásadní. Ta ti sebere veškerý inpuls do další činnosti. Byl jsem též na VŠ a měl jsen malý imuls k studiu, které též zabíralo většinu života. Přátelé, koníčka i milou jsem měl daleko od sebe. V tu dobu jsem si však nedokázal představit nic jiného, než studium. Nedokázal jsem si představit, že bych se něčím živil. nyní je to již 10 let a vím že se bez školy uživím v pohodě. I tvůj život bez školy bude mít smysl. Třeba na tebe čekají v nějaké organizaci, kde se tvé indigovství bude moci lépe rozvíjet.
Dnešní medicína je o tom: mám nemoc, doktore, něco mi dej ať je mi dobře. S tímto by k tobě chodila většina pacientů a to by tě ještě více utápělo. Zatím to tak bylo, že i vystudovaní doktoři měli mnoho klacků pod nohama od svých kolegů, když se vydali na alternativní cestu.
Z jiné roviny pohledu, ty vůbec nemusíš být tím, kým si přejí ostatní. Jsi žena a tvým prvořadým úkolem je rodit děti. Na to se připravuj. Od zajištění živobytí jsou zde muži.
Cceš mít děti? Děti o které nebudeš mít čas se starat, protože se budeš starat o jiné, protože si na to tak dlouho studovala?
Doba se mění a již přicházejí dny, kdy vše bude narovnáno, kdy každý bude dělat jen to co chce a cítí :o)

Odpovědět

Nebylo by lepší zabývat se dalším duchovním rozvojem? Ale jak to spojit s realitou?
To je myslím klíčová otázka, kterou je třeba právě nyní řešit. Propojit duchovní principy s běžným životem. Jinak je to obyčejný únik, ať již do nadoblačných výšin "duchovna", nebo do hmoty "vydělávání pro vydělávání".
Je těžké podnikat a nemyslet při tom hlavně na sebe (jinak dříve či později zkrachuješ), je těžké být zaměstnaný a odolávat šizení a okrádání zaměstnavatele pro potřeby své a své rodiny... Je těžké pracovat duchovně (nebo duševně, to je hodně podobné) a nestrádat při tom finančně...
Ale cesta musí být. Indigo sem přišli nabourat stávající pravidla, jsou další, kteří ukotvují nové energie, a klíčem je bezpodmínečně milovat sám sebe, když to dělá "šlechetně" obráceně (tj. když člověk bezpodmínečně miluje druhé), trpí a chce se mu odtud utéct.
Podobné téma řeší Karel: http://novazeme.ning.com/forum/topics/proc-zit?page=3&commentId...

Odpovědět

Ahoj, prichazi mi na mysl, jak to maji lekari homeopate? Ja znam tedy 2 co maji titul Mudr., tudiz vystudovani musi byt a pritom homeopatie neni klasicka medicina a spise se odrazi od te psychiky a priblizuje se, ci dokonce radi k alternativnim metodam, jako je ta celostni medicina. Nejsem odbornik, takze jestli pisu bludy opravte mne klidne, ale snad tahle poznamka take pomuze.

Odpovědět

jejda, tak to musim pohledat lahvicky (ale az prijedu do vlasti), jestli je to Boiron, ale vim, ze muj homeopat je doktor, ktery mi sveho casu hodne pomohl. Mel stale narvanou cekarnu od rana do vecera, ikdyz je to opravdu podivin, lidi za nim jezdili z siroka daleka a zahranici nevyjimaje.

Odpovědět

Možně je cokoliv, kdežto vhodné to už zrovna být nemusí. Za chvíli budeš léčit (budeš-li teda chtít) rukama, pohledem, myšlenkou či jakkoliv jinak si zvolíš, tak na co se učit něco, co už brzy (po roce 2012) bude přežitkem? Tedy pokud se dostaneš do 5.D. :-) Vždyť pravdu znáš, jen se ostýcháš ji uplatnit.
Když bude někdo v souladu se sebou samým, s přírodou a tím tedy i s duchovními energiemi, tak se začne léčit sám od sebe. Čili lidi stačí pouze nasměrovat a na to nepotřebuješ žádnou školu, neboť to se dá naučit intuitivně. Jak z tvého článku pociťuju, tak to ti půjde samo.
Nic v sobě nepotlačuj. Máme být svobodné bytosti, které dělají jen to, k čemu je jejich srdce táhne. Jedině pak jsme šťastní a můžeme toto štěstí - vnitřní pohodu vyzařovat dál, pro ostatní. Tím jsme pak sobě a společnosti daleko prospěšnější, než když děláme něco s nechutí či z donucení. Nehledě k tomu, že vše co nás trápí vede k nemocem duše a následně k nemocem těla. Jak bys chtěla pak léčit, když bys byla sama nemocná?
Já se na školy vyprd a přesto mám zaměstnání které mi dává spousty času dělat to co mne baví, což je rozdávání - zdarma informací o podstatě a funkci Univerza. Úspěch v životě každého člověka leží ve vnitřním přesvědčení, že budeme úspěšní a ne v nějakém vzdělání či osudu. Svůj tzv. osud si totiž vytváříme sami a to tím v co věříme že dokážeme, neboť víra vytváří představy a emocionálně podložené představy tvoří okolní realitu a události v ní probíhající. Více najdeš na: www.trefy.cz/ZivePredstavy
PS: tak a teď zapomeň veškerá slova co jsem tu napsal a snaž se ty informace procítit. Pokud tě to oslovilo, tak se podle toho MŮŽEŠ zařídit. Pokud ne, tak na vše co tu píšu zapomeň.
Vše nejlepší ve tvém rozhodování a plánování života ti přeje Lu-mír.

Odpovědět

Odpovědět

Milá :-)), mám za sebou dost podobnou zkušenost jako ty. Po několika letech studia medicíny jsem odešla téměř hotová. Odešla jsem s vědomím, že pokud zůstanu, zahubí mě to. Nebyla jsem schopná najít pro sebe pevné a pravdivé jádro toho všeho. Nevěděla jsem proč... Nemohla jsem tam najít to, co jsem tušila, že je za tím vším. Dostat se ke kořenu té konkrétní nemoci a léčit už ten kořínek...
Vdala jsem se za muže, kterého jsem na té medicíně potkala. Pravděpodobně bychom se jinak nikdy nepotkali. Máme tři děti, které bychom nikdy neměli.
Po tom, co se děti narodily (já před tím utekla hodně daleko od zdravotnictví s tím, že už nikdy...) jsem věděla, že to, co jsem dělala před nimi už dělat nebudu. Hledala jsem a začaly se dít věci. Byla to krásná vymetená cestička (téměř :-) vymetená) a stačilo se jí oddat. Učila jsem se Shiatsu ve škole, kde byla anatomie, fyziologie a patologie. Se třema dětma bych se to nikdy nemohla naučit. Blbost- asi mohla, ale bylo by to podstatně komplikovanější. A já jen stála v němém úžasu a koukala, jak ta cestička je nalinkovaná a stačí ji jen přijmout.
Myslím, že všechno má svůj smysl. I když ho v tu chvíli nejsme schopni vidět. Je těžké soudit, co je dobré a co špatné. Často to jsou zavádějící nálepky. Za roh nevidíme :-).
Je jen třeba vědomě žít - to je těžké pro indigové ulétlouše, ale je pravda, že bez toho to nejde. Je třeba koukat kolem sebe, plynout a prostě ŽÍT.
Držím palce, abys dokázala zúročit i tuhle ne příliš pozitivní zkušenost (to je jen pro tuhle chvíli. Myslím, že ten smysl také časem vykoukne, budeš-li chtít.) a abys dělala dobrá a vědomá rozhodnutí.
Jinak já už po letech šrámy z medicíny zahojila. Chvíli to trvalo, ale jak vidíš, ten smysl toho všeho tam byl...
Držím palce

Odpovědět

všechny školy jsou pod vlivem Sil Temna aby se lidé nevysvobodili z pasti pseudotvůrců, nejdůležitější je práce na sobě- kontrola svých myšlenek a činů, zvyšování láskyplnosti v sobě, plnit si své světelné poslání lásky na zemi - jít příkladem pozitivního života druhým

S láskou Z.A.

Odpovědět

Přesně tak! Mluvíš mi z pneumatiky nebo jak že se to té nehmotné části našeho já říká! :-).

Odpovědět

V páté dimenzi, která je již za dveřmi, má být asi 90% toho co se zde učíme k ničemu a tak bych se Já osobně na nějakou školu tady pěkně vykašlal. Navíc, tam se bytosti učí tím způsobem, že se jim informace "vypálí" do jejich aury, podobně jako se to vypaluje do cérečka a tak nač se tady zbytečně namáhat. To je ale můj OSOBNÍ názor, který nikomu nevnucuju.

Odpovědět

Tvoji písmenka je moc krásná - "jim informace "vypálí" do jejich aury, podobně jako se to vypaluje do cérečka a tak nač se tady zbytečně namáhat" - taky moje řeč... :-DDD
Podstata duše je čistá... informace z pozemské úrovni jako hazeji hlíny do duše... a obalí hlínem duše... hmm... tím nevídí podstatu duše, protože zakrývá hlínem.

Já nestuduju na VŠ. Ale bohužel moje rodiče mi nutili abych studovala na střední oděvní škola s maturitou, co jsem nechtěla ani nechci. Dokončila jsem maturitu. V dětství na ZŠ jsem strašně nesnášela učení ani vyučování vůbec. Jsem velmi vděčná jen za to že perfektní učitelka mi naučila jak číst knihu, abych studovala sáma sebe všude...

Odpovědět

ja bych take osobně doporučil nějaké alternativní řešení než klasickou medicínu, záleží podle toho jak chces léčit ... (třeba klasické masáže) rukama, myšlenkama, nebo energií ... zaleží na tvém srdci a jak to cítíš kde je tvá cesta ;) ... vím jaký je život indiga (rebela), neboli spíš kryšťálového díťete ... v dětství jsem (období puberty) jsem býval považován za blázna :) teď už se tomu směju, protože jsem si vědom svojí vyšší podtaty a vím co ostatní nevědí, zvyknul jsem si na to ... většina populace je pořád v zajetí iluze (maje,matrixu) a celí systém na bázi 3.D a to včetně medicíny. Naštěstí máme před sebou planetární Vzestup se vším co je na zemi a po této transformaci už bude uplně jiná komplexní medicína s využitím vyšších technologíí. Cítím že přichází doba velkých změn i v strukturách starého systému, je před námi něco Velkého. Zůstávejme se svojí vnitřní světelnou podstatou (Já jsem Přítomností), odevzdejme se jí a nechme na ní ať nám ukáže cestu ... Namaste

Odpovědět

RSS

About

Ivanka adminka Ivanka adminka created this social network on Ning.

Create your own social network!

Blahopřejeme Nové Zemi
k jejím 2. narozeninám!

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

KDY A KDE PŘÍŠTĚ?

Setkání při výrobě vánočních dárků víkend 12.12. a
13.12.2009 v Praze
Malá reportáž z víkendového setkání v Borovici
a zde si přečtěte
ZPRÁVU
Z PRÁZDNIN TROCHU JINAK
Vánoční besídka
v Praze - Centrum Cesta,
sobota 19.12.09 od 16 hod.
Vezměte s sebou i děti!

Ivana Muková pro nás opět připraví VÁNOČNÍ MEDITACI s vnitřním dítětem.
Jako "vstupné" prosím přineste lahev nealko nápoje, trochu cukroví a podobných dobrot, a také malý univerzální dáreček pod stromeček. Provedeme losování, aby si každý odnesl malou pozornost - ideálně jinou, než jakou přinesl :-)
PROSÍM PŘIHLAŠTE SE ZDE, abychom věděli, kolik nás bude!

Nejnovější aktivity

6 minutes ago
8 minutes ago
12 minutes ago
Nikolas.Lůů added 6 photos to the album 'My photos'
14 minutes ago
Violet and Ranni usvit are now friends
19 minutes ago
Nikolas.Lůů added a photo
20 minutes ago
Mohli byste jim prosím vyřídit ať letí domů? Potřebuju se opalovat a oni furt zaclánějí.
21 minutes ago
Myslím, že Láska, nieje celkom tým, čo si pod jej menom ľudia predstavujú. Láska k partnerke je väčšinou iba túžba, zakorenená v pohlavnej príťažlivej sile. A byť zamilovaný vôbec nemusí priniesť sladké šťastie, ktoré je tak automaticky s Láskou s...
22 minutes ago
Majda and Gonzáles are now friends
24 minutes ago
Ono ešte veľmi zaujímavý je fakt, že sa niekedy v snoch učím metódy, modely, vzorce, niečo čo ešte svet, alebo ľudia v ňom nevymysleli, neviem, či by to mohlo byť aplikovateľné. Inak sa vrátim späť k tvojmu snu o UFO, ja ich skôr vždy v sne pozor...
29 minutes ago
Nikolas.Lůů added a song
 play AudioTrack 10 - no artist
no title
32 minutes ago
37 minutes ago
Dík! Zdravím vás oba. Už jsem doma... :-( :-)
42 minutes ago
jenže tvůj problém je v tom, že všechno vidíš jenom z jednoho pohledu a to ze svého, jenže aby jsi někoho něco naučil, ne ho vystrašil potřebuješ znát pohled na věc mezi oběma pravdy, aby být jenom jejich součástí !!! Vždycky tu bude dobro a zlo, ...
44 minutes ago
44 minutes ago
Full Name ? plné jméno ? Nějak dochází odpovědi na otázky, nebo dochází otázky k odpovědím ? A není to fuk ? ach jo, zase od začátku*.01234567890ABCDEF ..... abeceda
45 minutes ago
Ta hudba zřejmě umožňuje nějaké cestování pomocí snu. Ukazuje nám tajemství
47 minutes ago
CuchulainMacLugh added 2 events
52 minutes ago
Moc zajímavé. Dík!
56 minutes ago
Světlonoš gave a gift to Sarinie
From the Gift Store
1 hour ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create Your Own Social Network

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service