Co je to chyba?
Lze něco udělat chybně?
Kdo chybuje?
Chyba se posuzuje podle nějakého vzoru. Chyba je odlišnost od vzoru. Kdo ten vzor určil?
No jo, není to tedy jenom odlišnost?
Není odlišnost jedinečnost? Není náhodou jedinečnost nádherná ? Myslím že ji máme všichni rádi.
Co je pak touha po dokonalosti? Není to popírání své jedinečnosti, a tedy popírání své existence? Neřku-li popírání díla stvořitele?
Když si pak uvědomíme kolik času, prostředků energie a bůhví čeho investujeme do popírání jedinečnosti ( hledáním dokonalosti ) jde z toho na mě pocit kombinovaný ze smíchu, pláče a tlukotu do hlavy. Díky Hani za nakopnutí.
no castecne to vidim velmi podobne - to s tou chybou, a castecne ne - to s tou dokonalosti. :)
Svuj pohled na dokonalost a nedokonalost jsem psal v tomto blogu - jsme dokonali nebo ne?
S tou chybou...vynechme exaktni vedy a stahneme to "jen" na zivot. :) Tj lze ucinit neco chybne nebo ne? ja myslim, tak jako ty, ze ne.. mozna bych rekl, muzeme neco udelat vhodne a mene vhodne.. ale prakticky, pokud si nekam jakoby zabehneme, tak ta cesta zpet na puvodni cestu bude trosku delsi, ale budeme si to jiz pamatovat, takze to melo svuj velky smysl. Protoze budeme vedet, ze tudy uz ne. :)) A budeme znat jasneji svou cestu..
Nebo jinak.. chyba.. chyba vuci cemu? To by naznacovalo, ze je tu nejaky vzorec, ktery rika jak se co ma delat spravne.. :) myslim, ze neni.
jeste jinak.. chyba vuci svemu vlastnimu presvedceni.. neco jsme provedli, co jsme v ten moment povazovali za spravne, protoze jinak si nedokazi predstavit ze by clovek neco provadel z jine motivace, nez ze je to v ten moment nejlepsi viditelne reseni.. timto resenim, nebo i jinak, se nam casem rozsiri obzory, zmeni se nase presvedceni a v ten pozdejsi moment muzeme rici, ze jsme tenkrat drive reagovali chybne, ale chybne proti aktualnim presvedcenim, ktere jsme v ten moment jeste nemeli. tak jak jsme mohli jednat jinak?
a jeste jinak... chyba vuci presvedceni nekoho jineho o tom co je spravne.. tak tady je to naprosto jasne :)))) kdyby jsme se timto meli ridit, tak nedelame nic jineho nez chyby :D
No a ta rozmanitost a jedinecnost.. ta je nadhera.. akorat mam prave dojem, ze se ti to smichalo s tou dokonalosti.. touhu po dokonalosti jedince vnimam jako neco uplne jineho, jak touhu po dokonalosti spolecnosti, nebo spise stejne a jedine dokonalosti spolecnosti - a to je to na cem ujelo spousta vudcu a proc se konala spousta valek.. :) no mysleli si, ze to mysli dobre, ale trochu se jim to zamotalo :D
Skvělá úvaha! Když si uvědomím, že jsem většinu života ztratila kvůli chybám jiných i svým, také mám chuť se smát, plakat a tlouct se do hlavy. Ale pozdě bycha honit. Lépe je vzdát hold naší odlišnosti, tomu úžasnému Božímu nápadu jak poznat sám sebe.
Já jsem nedávno zjistil, že jsem skutečně zcela obyčejný člověk a že může být ta nejúžasnější věc na světě (byl to takový stav osvícení mysli) a ona to skutečně je. Takže řešit chyby z tohohle úhlu pohledu mi přijde poněkud nepřípadné. :–)
Jedno vím jistě, chyby dávají poznání a vedou ke kýženému výsledku, pokračuje-li člověk dál. Takže jsou vlastně součástí cesty. Znáte to: netrefil jsem, netrefil jsem, zase jsem netrefil. A teď jsem se trefil! Protože jsem měl zkušenost těch předchozích "chyb". Chybu si vytváříme v momentě, když si stanovíme cíl, místo, kam se chceme dostat, kam se chceme trefit, takže tím pádem cokoliv, co padne vedle, je rázem vnímáno jako chyba.
Chyby jsou ve skutečnosti požehnáním. Dávají nám možnost zakusit, čím jsme.
šimi,šimi,to je nadhera,ze jsi zjistil,ze jsi docela obycejny clovek a pritom jsi byl osviceny,tedy pardon stav osviceni mysli.takze chyba?dala ti poznani?a jeste ten kyzeny vysledek,ty ho znas?safra,to jsi dobrej.ja tedy osobne vim,ze nic nevim.
Adame, měl jsem na myslim takové ty prozaické věci, jako když se učíš tenisové údery, tak se pochopitelně učíš chybami a tím dospíváš k výsledku, kterým je pěkná hra, nebo hledáš konkrétní tvar pro navrhovaný plakát, zkoušíš různé cesty, formy a zjišťuješ, že tudy cesta nevede, tak hledáš dál a nakonec se zrodí výsledek. U té tvůrčí práce se někdy z chyb naopak stane krásný výsledek. Nakreslím nějakou myšlenku trochu jinak, než jak jsem měl v první představě, a ejhle, ta nepřesná kresba mi vnukne jinou myšlenku, jiný pohled, který se ukáže být zajímavý. Proto jsou chyby pro mne spíš požehnáním, než neštěstím. Taková vodítka na cestě.
šimi,šimi,zas te pozlobim.takze to vlastne nebyla chyba,bylo to to, co ma byt,cesta k necemu jinemu,krasnejsimu nez byla tvoje predstava.nebo to byla chyba,ze jsi vytvoril neco jineho,zajimavejsiho?
Rozumím ti, že chceš říct, že chyba je chybou v mé mysli. Ale mám dojem, že to je již obsaženo v mé předešlé odpovědi. Slovo "chyba" používám, protože o něm se tu bavíme :–)
CO JE CHYBA?
Je to, to kdyz nekde neco chybi.
KDO CHYBUJE?
Ten, komu nekde neco chybi.
CHYBA SE POSUZUJE PODLE NEJAKEHO VZORU. CHYBA JE ODLISNOST OD VZORU. KDO TEN VZOR URCIL?
Buh urcil ten vzor, on byl tim vzorem, udelal nas k obrazu svemu.
NO JO, NENI TO TEDY JENOM ODLISNOST/
Ano jsme hodne odlisni, asi se nekde stala chyba.
NENI ODLISNOST JEDINECNOST?
Odlisnost je vzdyky odlisnost, jedno, jestli je nas jeden nebo vetsina.
NENI NAHODOU JEDINECNOST NADHERNA?
Ano jedinecnost je nadherna. Jedinou jedinecnosti je Buh. A to je krasavec. Neni na svete slovo ktere by ho trochu priblizilo. snad jen Slovo.
MYSLIM, ZE JI MAME VSICHNI RADI
Ano, ja ho miluji, ale nevim, jestli ho miluji vsichni. Pred tremi lety mi rekl, vis mam rad vsechny lidi, povez jim to.
Ale proc me neslysi? Kde jsem udelal chybu? a plakal.
CO JE PAK TOUHA PO DOKONALOSTI?
Byt jako ON, moudry silny, slechetny.
NENI TO POPIRANI SVE JEDINECNOSTI A TAKY POPIRANI SVE EXISTENCE. ?
Presne tak, popres svoji jedinecnost a svoji existenci, aby tu byla Jeho jedinecnost a Jeho existence.
NERKU-LI POPIRANI DILA STVORITELE?
Ne, pak to bude popirani Jeho jedinecnosti a Jeho existence.
KDYZ SI PAK UVEDOMIME KOLIK CASU, PROSTREDKU, ENERGIE A BUHVICEHO INVESTUJEME DO POPIRANI JEDINECNOSTI [HLEDANIM DOKONALOSTI] JDE Z TOHO NA ME POCIT KOMBINOVANY ZE SMICHU, PLACE, A TLUKOTY DO HLAVY.DIKY HANI ZA NAKOPNUTI.
Vic odpocivej priteli pri techto pocitech, nenechej se od nikoho kopat a hlavne ne do hlavy. NOBODOY IS PERFECT, BE PERFECT!
,
Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich. DĚKUJEME!
Ak si robis obraz o informacnom webe vesmirni-lide.cz a ludoch, ktori sa nan odkazuju na zaklade letakov alebo nalepiek, ktore niektori ludia siria na roznych miestach, tak tvoj obraz je na 90% skresleny. Kto chce pochopit hlbsi zmysel tychto letako…