vždycky jsem v přírodě a venku štastná a plná energie
poprvé je to jinak
po týdnu v podhůří, kde bylo minus 10 stupňů a pocitový index mrazu minus 27, si říkám: co to je?
co se to děje, že člověk pobyt v mrazu nějak nezvládá?
že by zalezl po každé procházce na hodinu do postele a spal?
tak jsme psala několika přátelům, jak to vnímají oni :
odpověděli mi asi toto
H:
je to otevřená energie planety Země. Znovu si bude budovat svá místa, vracet řeky, tam kde potřebuje a bude s námi komunikovat. Když neslyšíme, tak někdy zvýší hlas. Jako teď. Nechce abychom jí brali ropu a plyn ze Země, máme si najít jiné šetrnější. My nejsme šetrní, tak ukazuje, že to též umí.
teď máme být v klidu. Je to všechno velmi silné
zastavit se a žít jinak. V tom, kde jsme ještě nebyli naplno sami sebou.
M:
ked sa nacítiš na stromy a prírodu tak začneš vidieť druhu realitu a prestane ti byť zima
zamrznu všetky negativity
P:
ten mráz nutí lidi být doma, nevylézat...řešit si společné ponorky a nevyřešené záležitosti mezi sebou...proto tě to ven nepouští a drží v uzavřených prostorech
každý maká na tom svém
zvyšuje se odolnost a imunita, tělo se zoceluje a ta přeměna je náročná a stojí energii
je úžasné se venku propojit s mrazem, státá se jím a v té chvíli se můžeš vysvléknout a máš spoustu energie...
přijmout ho a je fajn se otužovat...po ránu ledová sprcha
A JAK PROŽÍVÁTE POSLEDNÍ DNY VY A CO PŘINÁŠEJÍ VÁM?
těším se na vaše názory .-)
Témata:
Já mám ploštici taky docela ráda :-)))
sem vám to jednou povydala, tak kdybiste mi věřili věděly biste!!!!!!!!!!
Permalink Reply by tučňák on February 11, 2012 at 12:33am Tak pro mě je ta zima fajn. Ale prostě nepochopím, jak mohl včera někdo "svalyt" svoje tělo na kyčel. Jo, loni, jak jsem s tebou - Ploštice, klouzala po tom zledovatělym povrchu, tak to bych se nedivila. A to si pádila v potpadkách, jsem zýrala.
Ale včera? Nechápu. Já bych tu postpadavku smíchala s kyčelníkem léčivým na tvym místě do hromady.
Držhubník vulgaris se taky hodí, ona ploštice, když se potká se zemí, docela dost nadává :-P
Nějakej nešikovník (nebo spíš šikovník) podrážkový neexistuje? Taky by se mi ňeco takovýho hodilo. Dneska jsem klouzala ze ZOO po vápencovym chodníku, ňic příjemnýho. Ale šlo to. :-)
já zýrám,že nevědi gdosem!!
Skvjelé bilinky, gde se dají koupyt?Prvořadě kičelník.Sou i jiné druhi než léčivý?
Permalink Reply by jamare on February 11, 2012 at 5:34pm Ano, ještě se vzácně vyskytuje kyčelník skákavý . Koupit se asi nedají ,ale když půjdeš do kopce a z kopce,tak by jsi ho mohla najít a kdyby ne, tak tou procházkou tu kyčel rozhejbeš,tak ho už potřebovat nebudeš.
Permalink Reply by Martina Elijah on February 17, 2012 at 10:17am Tine, ty jsi mne zase svou zimní tabulkou tak rozesmál,... :)))
Já se vrátila z Roháčů... Cestu zpět jsem absolvovala v té kalamitě (mezi Zázrivou a Terchovou jsem v kopci uvízla). Miluji zimu... :)))
Každý večer jsem musela z auta vyndat baterku a dát ji do tepla na nabíječku... Je nová, ale přece na mínus 30 není dělán ani Ford :) I tak kuckal a třepal se 10 minut, než naskočil...
Jízda ledovým korytem do Spálené doliny je krásný trenažér zimní jízdy...
Při procházce mi opravdu namrzaly "nudle v nose" - jde to Len, všimla jsem si... :D
Naší psici polárnici, která se normálně koupe s potapěči na Štědrý den - namrzaly tlapy...
Procházka byla bojem o přežití... :)
Lyžovat se dalo cca 2 hod. denně...
Ale bylo to krásné, nádherné, úžasné a ...... zimní.
Miluji zimu a zvlášť to, když přijdu promrzlá, uvařím si čaj v teple a ... jsem :)
A tady u nás ve městě je krásné teploučko... Vše, co je nad mínus 10 beru jako teplo :D
Permalink Reply by Tinuviel on February 17, 2012 at 5:57pm No Marti,hlavně že jste nezmrzli a dojeli ok;-).Jinak ta tabulka,ta sedí teda:D Já mám zimu hodně v oblibě,momentální kalamitu si užívám v Beskydech a fotím a fotím.Samozřejmě Roháče,to už je jiné kafe,určitě jste nadělali super snímečky.Ale i ty Beskydy v kalamitě vypadají docela působivě.Pro ilustraci přikládám snímeček,aby bylo vidno s čím se tu potýkáme.Mrazy sice polevily,ale zas ten sníh už není kam dávat.Místní valaši mají v každém domku aspoň jednu frézu,která je tady vážně nutností.Kupy nahrnutého sněhu už přesahují i 2 metry.Zdejší hotel musí mít vlastní traktor,protože je stranou hlavní silnice v kopci a o cestu sem se obec nestará,i když by měla.Takže bez traktoru by to tu bylo úplně odříznuté.
Ren, ja osobne mám tej zimy asi toľko, že v tomto čase nemám chuť ju vyhľadávať. Druhou vecou je, že po niektoré roky sa na našich jazerách vytvára ľad zvláštnym spôsobom. Súčasná zima je toho príkladom. Niekoľkí z mojich známych sa pokúšali dostať do vody s použitím rôznych nástrojov - žiaľ márne. Takže vyčkáme na Slnko, ktoré to prelomí. Zoltán
na dovolené o prázdninch minulý týden jsme v mrazech přijeli na místo a šli se podívat do okolí.....po každé procházce jsme pak usnuli jako medvědi a rozehřívali se v horké výřivce....ale první procházka mi zase přinesla dar a informaci
na dvou zamrzlých rybnících před hotelem byla ležatá osmička...a srdce
nekonečná láska
děkuji
Vítejte u nás!
Zaregistrovat se
nebo se přihlásit
✡♥ ARNAP ♥✡ www.andele-nebe.cz commented on Duše's video
Duše posted a video
anahaj replied to JnK's discussion Kam směřuješ Nová země?
Kulík replied to Lukáš's discussion Prodám knihy s duchovní tématikou. Jako nové. Za méně než poloviční cenu než v obchodech.
Ilumauir Kamil replied to Mikelangelo's discussion Sebesjednocení
Prosíme Vás o finanční příspěvky

Svět bez hranic a další knihy pro váš rozvoj.

Vegetariánská prodejna a jídelna, e-shop
Duchovní univerzita Bytí

© 2012 Created by Ivanka adminka.