Nova Zeme

"Neodejdeš odsud, dokud do posledního haléře nezaplatíš."
Co podle vás tento citát z Nového zákona znamená?
Co se má splácet?
A kde nebo čím ten dluh vznikl?

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

Podle mě znamená, že se z této úrovně nedostaneme, dokud se nevyčerpá karma příslušící tomuto tělu. Čili pozitivní karmou vyrovnat veškerou předchozí negativní a poté tvořit jen karmu neutrální. Pak můžeme postoupit to vyšších úrovní bytí. A jak vznikl? Veškerými svobodnými volbami, které byli dány egu. Když se ego zjemní natolik, že již neprosazuje "své volby" a začne plnit vůli Vyššího principu, skončí vytváření dluhu.

Odpovědět

Karma je však také program, program Duše. V podstatě má Kiwi pravdu, k tomu není co dodat...

Odpovědět

pro mne tento citát znamená, že tu budu "strašit" ještě hodně dlouho

Odpovědět

Xaxi ty si mě normálně rozesmála.
Taky budu strašit, chi chi

Odpovědět

No...to snád nie!:))))))))

Odpovědět

podle mě žil autor citátu v dualitě, která tvořila dluhy a snažila se maximalizovat zisky. Jeho Bůh byl obchodník s filozofií něco na něco. Myslím, že právě na tomhle citátu je postavený kapitalismus.

Ale Vesmír je systém s nulovým součtem, ve své jednotě v něm nelze nic dlužit a není komu platit. Jako v přírodě, co komu dluží zvířata? Nic. A jejich karma je čistá. Až si tohle uvědomí lidi, i jejich karma zmizí...

Odpovědět

tak,tak....prečo dlh? Komu??????
....žiť s myšlienkami dlhu....???...splácať...splácať....a dokedy? To by si človek potom len striehol aby neurobil další dlh:)))))))....len neurobiť chybu!...to by bolo naprd!:)))
To by bol večný boj s veternými mlynmi....a možno to aj je.

Odpovědět

chyba není - nemusí být - dluh

Odpovědět

A prečo sa človek stále ničí?

Odpovědět

aby sa nenudil !:-)) aby mohol tvoriť ,objavovať, zlepšovať ,milovať , nenávidieť , trpieť a radovať sa aby žil :-) .

Odpovědět

od té doby, co VÍM, co je dál, tak mi tenhle argument přijde směšný
v člověku je totiž skrytý tak obrovský potenciál, že jsme z něho zatím neobjevili ani jediné procento a veškerý ten náš dosavadní "růst" a "pády" jsou tak v rozmezí 0,1-0,5% našeho potenciálů. Zatím se vzájemně držíme pod krkem a u podlahy.
Říkám tady často, že můžeme být osvícení třeba teď hned. Mnozí na to reagují výtkou, co že bychom po tom osvícení dělali, že by to byla strašná nuda, když bychom se všichni jen milovali. Ale můžeme přeci vytvořit taky osvícenou společnost, hospodářství nebo politiku a pak tu je to skutečné poslání, co máme na Zemi, vytvořit z ní nejlepší místo pro Život. To je úžasné dobrodružství ducha, takže největší nuda na světě je možná právě to tvoření zla, vzájemné boje, ničení, vyrábění rozporů a hledání dualit

Odpovědět

neodejdu dokud se můj účet MÁ DÁTI - DAL nevyrovná :-)

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

Ariel added a discussion
Vážení spoluobčané NZ :-) Zrovna dneska jsem četl na idnes, že Země má už 7 mld. lidí. Největší nárůst je přitom v Africe. Často se tu na NZ píše o r. 2012 a přechodu do 5. dimenze, nebo Nového věku nebo je jedno, jak to nazveme. Prostě k nějakému p…
1 minute ago
Znám podobné pocity, jen ten hukot ne, ale to může být individuální. Mě ve stavu spím- nespím, přicházejí navštívit blízci z druhé strany a tak jsem se tři dny předem dověděla o smrti maminky, že se mi narodí vnouček - a to jsem ještě nevěděla, že j…
4 minutes ago
4 minutes ago
Duše = vědomí, jehož aktivní část svými vůlemi a přáními štěpí nepolarizované pra-světlo (pasivní, netvořivou část vědomí Absolutna) na dvě opačné, Jin&Jang polarity, čímž se vytváří centrální slunce - srdce ("pompa"), které tuto polarizovanou energ…
5 minutes ago
Ja si myslim ze vela z nas vie o druhom prichode Kristovom - treba podla mna rozlisovat od Jezisa, pretoze ten tu uz davno je inkarnovany, a Kristus vo svojom druhom prichode este len pride. Pretoze vela z nas s Jezisom, ale aj s inymi duchovnymi by…
19 minutes ago
21 minutes ago
Tygr replied to Tygr's discussion 'Sníh'
Dnes si také užívám teplo domova. :)
25 minutes ago
Můžeš mě poslat poštou zprávu Toto najdeš v mém pokoji, na to cvakneš. Napíšeš jen mě dopis,který uvidím jen já.
29 minutes ago
29 minutes ago
31 minutes ago
33 minutes ago
33 minutes ago
33 minutes ago
35 minutes ago
38 minutes ago
42 minutes ago
ladislavzelinka added a discussion
Udělejme Vánoční a novoroční předsevzetí, že budeme každý podle svých možností a schopností usilovat o to, aby se náš svět stal místem míru a lásky a spravedlnosti a štěstí a harmonie, a abychom uskutečnili to nejkrásnější z našich představ a snů o…
43 minutes ago
Živé Světlo added a discussion
Duše = vědomí, jehož aktivní část svými vůlemi a přáními štěpí nepolarizované pra-světlo (pasivní, netvořivou část vědomí Absolutna) na dvě opačné, Jin&Jang polarity, čímž se vytváří centrální slunce - srdce ("pompa"), které tuto polarizovanou energ…
48 minutes ago
shada left a comment for Elfiens
50 minutes ago
56 minutes ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service