Nova Zeme

rodina je neco nadherneho a velmi duleziteho,je to zaklad vseho, je to take jeden z kosmickych zakonu.skoda,ze sem zasahuji nejen instituce, ale take lide,kteri ve jmenu lasky delaji nepekne veci.pak to dopada tak, ze nase republika je na 2 miste v rozvodech,plne domovy duchodcu a ldenek,detskych domovu a zlomenych srdci.rozbitim rodiny dochazi ke katastrofam.asi 65% deti z detskych domovu se podili na kriminalni cinnosti a z nich 70 procent jsou recidiviste.pres prazdniny pak jsou plne nemocnice predskolnich deti, protoze je neni kam dat.proc?proc musi travit prazdiny v nemocnici?proto,ze nekdo narusil rodinu,prihravaji tomu i soucasne zakony a sobeckost lidi,ktzeri hledi jen na sebe, ale ne do sebe.vim,vsechno to spatne se vrati zpatky,ale proc to musi byt?proc musi byt tolik osamelych a opustenych?a tim nemyslim jen deti a seniory?nadherna kombinace pro me je uplna rodina a dobri pratele.takove spojeni je nadhera.jak tak sleduji prispevky hodne z vas si necim takovym prosla,zklamanim.jen proto, ze nekdo jiny byl sobecky.jsem pro lasku,ale aktivni a prozitou,ne pozlatko,ktere se jen trpyti a nic za nim neni jen utrpeni vsech zucastnenych.i kdyz se to utrpeni u vsech nedostavi ve stejny cas,ale stejne se dostavi.Proc?Jak by bylo krasne, kdyby se navzajem setkavaly stastne rodiny navzajem a predavaly si radost a stesti.jen tak,ze chteji a nikdo by je nemusel organizovat, proste by to vsichni chteli.to by bylo krasne.co vy na to?urcite mate sve zkusenosti a ne zrovna prijemne.

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

To by byl, krásný, lehký, volný život. Co můžu udělat, aby se přiblížila doba, kdy se ta pohádka splní?
1. Být ráda sama a nehledat pořád někoho, kdo se o mě postará a naplní mé potřeby. Pak nebude tolik (nejen) starých osamělých lidí.
2. Nežárlit. Být šťastná, když je šťastný partner, byť mu to štěstí dává v tu chvíli někdo jiný (jiná). Platí i o dítěti a o komkoliv.

Ale sama sobě kladu někdy tuhý odpor, když se tak chci chovat. A mnohem větší odpor klade rodina, z niž che člověk uniknout. Viz níže:

Abd-ru-shin, kapitola 42. Smysl pro rodinu:

"Jakmile chce učinit byť jen první krok na cestyě ke svobodě svého ducha, na cestě, která je jenom pro něho tou pravou, okamžitě se zvedne pokřik, napomínání, prosby, výčitky, nebo i výhrůžky. To od všech těch, kteří se tak snaží "nevděčníka" opět strhnout zpět, aby ho mohli dál svírat svou rodinnou láskou nebo rodinnými názory!

Čeho všeho jsou přitom lidé schopni, čeho používají, zvláště když se jedná o nejcennější věci, které člověk má! Jako o sílu rozhodovat se v duchovním smyslu podle svobodné vůle, která je nutná a která mu byla dána Bohem. Za toto rozhodování nebude volán k odpovědnosti nikdo jiný, než on zcela sám..."

Odpovědět

Áno, Amazonka, presne takto to v rodinách často býva. Svírání láskou, to je absolútne presné.
Potom znetvoria dušu dieťaťa na poslušného panáka, ktoré celý život musí zbierať odvahu na to, by mohlo byť slobodné a samo sebou a nebálo sa, že ho niekto za to prestne mať rád.
Nevďačník, lebo nemiluje svoju rodinu tak, ako si to ona predstavuje, nevďačník, lebo sa rozhodne vylietnuť z hniezda, nevďačník, lebo má na veci iné názory a chce sa vymaniť z niektorých rodinných vzorov.
Áno, byť šťastná aj sama.A nehľadať.Keď nájdeme, nechať plynúť,nežiarliť.

Nedávno mi jedna klientka, mladšia žena rozprávala, že je sama bez funkčnej rodiny. Má priateľa s veľkou láskyplnou rodinou. Prišli tam a keď to šťastie a lásku videla,dva dniv kuse preplakala a ani s nimi nemohla byť.Tak jej to bolo podvedome ľúto. Vraj plakala z vyčerpanosti, ale nebolo to tak.

Kiež by sme si vedeli vytvoriť svoju vlastnú Atlantídu, to by bolo krásne...

Odpovědět

Ataui,cely problem je v pripoutanosti,poutame na sebe deti a my se poutame k nim.kazdy ma svoji cestu,my muzeme jen poradit,dat informaci,ale nezasahovat.ano,byt stastna sama .tim urobis stastne i ty voukol seba.plac cisti a uvolnuje zabetonovane emoce.neco si uvedomila....ciao adam

Odpovědět

Amazonko.na to ti odpovim jednim slovem svoboda.beze slov.bojujes s okolim,ale i sama se sebou.se sebou nebojuj,zranis tim jen sama sebe a vic nez by to udelali jini.hodne stesti adam

Odpovědět

Kamile,jsi muj kamarad,takze jen tuknu.co dnesni aids?chtel bys byt takove dite?a co kdyby ses koukl kousek dopredu a kouse dozadu.uz vidis,jak to v Atlantide bylo a proc?soustredil ses na jedno obdobi a to obdobi .....tvuj adam

Odpovědět

Ahoj Adame,
myslím si..že tvé představy jsou reálné..rozrůstají se taková místa..která podporují setkání rodin..jeden takový statek je u Českých Budějovic..rodiny s dětmi se zde setkávají..vyměňují si zkušenosti..pořádají společné akce a spolu i pracují..časem budou taková místa určitě přibývat...
Mám také nějaké představy..společnými silami to určitě všichni zvládneme..a pak bude jedno..kde se nacházíš..kamkoli příjdeme budeme vítáni..tak to bývalo..vzpomínám si jasně na tu dobu...
Květa

Odpovědět

kvetulinko,nadhera,zrovna neco takoveho jsem mel na mysli.ja mam take predstavy a v hlave projekt.nechci na nej zustat sam.ale vim, ze se lidicky,ktere to oslovi pripoji.neni to internetovy projekt,ale prakticky.drz mi pesti.je s tim spousta prace to nachystat,ale dali mi dost energie,mam to zvladnout.prekazek se nebojim,jsou od toho, aby se zdolavaly.tvuj adam

Odpovědět

Rodina, jak ji známe, je mrtva. Ať žije nová, komunitní, planetární, Vesmírná nebo jiná Rodina.
Rodina, jak ji známe, není žádnou vývojovou nebo historickou konstantou. Známe i na naší současné planetě jiné systémy rodinného soužití. Ta "naše rodina" byla konstituována Desaterem, realizována křesťanstvím a udržovaná strachem z Božího nebo jiného trestu. Není jistě třeba právě proto náhodou, že právě v ateistickém Česku je tolik rozvodů... Křesťanství se odehrávalo ve znamení Ryb, víme všichni že je to znamení dvou ryb a nikoli jedné ryby, a toto znamení, tato dvojice předznamenala i společenský řád, který v různých variacích po dvě tisíciletí přetrvával. Byl to "vztah dvou", dvojice jako základní skladebný prvek společnosti: otrokář - otrok, křesťan - pohan, svobodný pán - poddaný, kapitalista - dělník, nadřízený - podřízený, člen strany - odpůrce režimu a v neposlední řadě i, a možná především, manžel - manželka, protože právě ve vztahu manžel - manželka se v malém odehrávaly všechny ostatní zmíněné společenské modely... A to po celé dva tisíce let, protože známe (především) manželku jako otroka v době ještě velmi nedávné, neřkuli, sem tam, i současné. Bylo to zkrátka "kdo z koho", byl to boj mezi dvěma a prostředky se volily všechny dostupné, darmo mluvit. A Ježíš to také tak slíbil - mnozí si ten citát pamatujete, ostatní si jej v bibli event vyhledejte. Vodnář je o něčem jiném: především je JEDEN - chce se mi napsat JEDINÝ... :-)) Vodnář je vzdušné znamení, Ryby jsou vodní. V době Ryb lidé ovládli oceány, ke konci éry se začaly stavět vodní elektrárny s blížícím se Vodnářem došlo k rozvoji letectví, elektrárny se nyní stále více staví jako větrné ale hlavně: vzduch, kromě křídel, nese HLAS - Vodnář je o komunikaci: ženy se začaly více ozývat, hlásit se o rovné postavení a jakkoli to v počátcích bylo formou boje (hádky...), čili využily ještě schéma Ryb, aby silou prorazily "historickou bariéru", nyní převažuje komunikace v pravém slova smyslu. Co bylo, mělo svůj vývojový význam a nyní co je, má také svůj vývojový význam - čili vše je součástí Vyššího plánu, čili darmo se rozčilovat, lépe toto vzít na vědomí a energii věnovat zkoumání PROČ? a KOMU KU PROSPĚCHU? a chápat současné děje jako příčinu budoucích následků.

Odpovědět

Komunity jsou špatné.Otec,matka, děti.To je základ.I boží rodina je takova.Moc mluvíš a srdce máš ledové.

Odpovědět

svaty,ta ti to dala,super sfingo!ciao adam

Odpovědět

nic není špatné a nic není špatně, vše je k něčemu. A to že dnešní rodina se ani zdaleka nepodobá té základní boží rodině je také pravda.

Odpovědět

ano kazdemu bylo vsugerovano, od mladi, ze jestli se nevdas nebo neozenis, tak nejsi normalni.Tak, abychom byli normalni, tak jsme chteli byt vsichni brzy dospeli a uzavirali manzelstvi. Uz to slovo uzavrit nejaky obchod, je odstrasujici. Slibovat nekomu hory doly, ze s nim vydrzim cely zivot, ze za neho dam zivot, ze s nim pujdu kdovikde a kdoviproc. Jak muze nekdo vedet, co bude zitra, prave si myslim, kdyby se ty manzelstvi neuzaviraly, tak by se asi nemusely ani rusit.
Rekli Jezisovi je ucnove: Tvi bratri a tva matka stoji venku.Odpovedel: Ti,kteri vyplnuji vuli meho Otce,jsou my bratri a moje matka. To oni vejdou do kralovstvi meho Otce.
Urcite si pamatujes Mojzise. Taky mel dva syny a krasnou zenu, se kterou chtel byt, ale nemohl, vule Boha byla jina. Myslis, ze az tu budou komunity z vuli Bozi, ze budou zle. Ne nebudou. Kdyby to byla pravda vsechno o tej rodine, tak by tolik deti nebylo v detskem domove, tolik tatu a maminek neutikalo od toho vseho. Kazdy budeme zit to, co nam bude dane, tak jako jsme zili to, co jsme zili. Komunity nemohou byt dobre ani zle. Jsou jen takove, jake je udelaji lide.
,

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

4 minutes ago
k té teleportaci..poslední dobou si jí také hodně všímám..tedy hodně..dřív jsem si toho nevšímala vlastně vůbec:-)...např.: sledovala jsem koncert Carerasse..a hle..o pár dní později jsem ho viděla jet autem v Č.Budějovicích, když jsem stála na přec…
9 minutes ago
Jirka and Vladimír are now friends
39 minutes ago
No možná máš pravdu....když přichází den pocítí to také většina lidí...
45 minutes ago
Srdce plná věčného světla pro vás všechny Andílci : ) Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji
1 hour ago
1 hour ago
1 hour ago
1 hour ago
1 hour ago
Karle, Karle.... "...Samozřejmě bych mohl naráz všechny lidi očistit od bytostí i celou tuto planetu, také bych mohl na jednou uzdravit všechny lidi na celé planetě Zemi. ..."
1 hour ago
1 hour ago
Riush Všetkým prajem tajomné a magické Vianoce,:))
2 hours ago
ღ Dimas ღ Třpytivý pozdrav sněžných vloček, pěkné dárky pod stromeček. Klid a radost na Vánoce, mnoho štěstí v novém roce.
2 hours ago
2 hours ago
My děkujeme ,za tvé krásné obrázky.
2 hours ago
Krásné.
2 hours ago
To bývala má ikona, dřív... :)
2 hours ago
2 hours ago
Milá jmenovkyně, táž situacese mi stala asi před dvěma roky, dodnes nevím, co to znamenalo. \ležela jsem v posteli a najednou jako by mne někdo zparalyzoval, nemohla jsem křičet, pohnout ničím ani vlastně nic. \jen mé vědomí bylo v pohotovosti a já…
3 hours ago
Krásný obrázek,můj andfěl strážce je Nathaniel a dozvěděla jsem se o něm tak,že se mi představil,pak jsem hledala na andělských stránkách a zjistila jse,že je to strážce ohně
3 hours ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service