Nova Zeme

Jaké vlastně ženy přes čtyřicet jsou? Vyzařují aroganci zapšklé, nikým nepotřebné, zbytečné a osamělé neperspektivní stárnoucí ženské v květované zástěře a kostkovaných bačkorách, nebo se ve snaze oddálit zhruškovatění postavy navlékají do minisukní, přestože v nich vzbuzují spíše lítost, než aby vyzařovaly sex appeal?
Jaké vlastně ve skutečnosti jsou? Respektive jaké mohou být, v dnešní době, kdy se kult mládí a přetvářky pokouší převálcovat svět (nejen médií), a jinakost lišící se od žádoucího průměru je blahosklonně pokládána většinovou farizejskou společností za jakousi úchylku?

Mají vůbec nějaké zajímavé vzory ve svých předchůdkyních, z kterých by si mohly čerpat inspiraci a odvahu? Nebo jim zbývá s děsem v srdci a s hrůzou hluboko v očích pozvolna (či bleskurychle) stárnout a nevyhnutelně očekávat okamžik, kdy si konečně opatří zástěru s pestrobarevnými kytičkami, kostkované bačkory s přezkou a kocoura (protože pravidelné procházky se psem by byly nad jejich síly)?

A co byste řekli tomuto:

Čtyřicítka…

… to je velikost, za kterou se již nevyskytují snadno manipulovatelné barbíny, které si lze oblékat a aranžovat podle obrazu svého pána a vládce…

… to je taky horečka vášně, kdy se ženy přestávají úzkostně sledovat, jak působí na milence, a naplno si to všechno, co jim život nadělí, užívají…

… znamená rozvoj opravdu MOHUTNÉ síly! (...vnitřní mám na mysli :-)

… a také podvědomá snaha začít si konečně vytvářet život podle svého, nikoli jaký by podle druhých měl být, nebo co je od nich potřebováno…

… doba odkládání obav, že se jim nepodaří splnit reprodukční povinnosti, že neudělají dostatečně nablýskanou kariéru a že se nesvezou v luxusních životních stylech bohatých mužů…

Teď jde ještě jen o to učinit tuto snahu vědomou a začít ji realizovat.

Věnovat svůj čas tomu, co je těší...

Nehonit se za něčím, co není nezbytné ku přežití... a to bez výčitek!

Dovolit si říci NE a odmítnout to, co jim nevyhovuje, aniž by se musely bát, že je přestanou mít rádi... oni… jacísi ONI!

Radovat se ze dnů, kdy nic NEMUSEJÍ... ale MOHOU... a to je velký rozdíl.

Ale hlavně v tomto věku mají ženy dost síly i zkušeností, aby věděly, že život je jedno velké, zajímavé a plastické DOBRODRUŽSTVÍ, které mohou utvářet k obrazu svému!

Pokud ovšem dokáží zodpovědně přijmout svoji svobodu, která je sice líbivá, ale i pěkně zapeklitá věc; mnozí se raději vracejí do "okovů" jakéhokoli otroctví, protože tam je větší bezpečí a známé prostředí, od kterého vědí, co mohou čekat... A to i za cenu, že tam trpí...

Takže, životem ostřílená děvčata:
Dovolte samy sobě být samy sebou a jděte neohroženě za vším, co vám Bůh požehná!

Tři fáze života ženy

© Ivana Muková
Článek lze šířit dál, ale prosím s uvedením autorky http://www.ivanamukova.estranky.cz

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

Zdravím Tě, Ataui,
nebudu se ptát, jaké bylo rande s pacholátkem :-))) Přeju Ti to z celého srdce.
Jen tak na okraj - jestli máš zase nějaký zábavný zážitek, o který by ses´ chtěla podělit a z kterého bych se "učičikala" ( to je moc krásné slovo!!! ), tak si ho moc ráda přečtu. Tyhle vaše příspěvky jsou totiž solí mých všedních dnů a často to bývá to jediné,co mě během dne rozesměje a pobaví. A že se při tom směju nahlas je důkazem, jak dokážete vtipně psát, jaký obrovský dar vám byl dán.
A když teď napíšu, že vás miluju, neber to, prosím, jako přeslazenost, ale jako vyjádření toho, že jste typ žen, které jsou svou mentalitou mému srdci blízké. Když to cítím, prostě to spontánně napíšu, když to necítím, napíšu cokoliv jiného :-)
Hezký večer a dobrou noc,
Radka
Ivanko, málem jsem se počůrala smíchy, když jsem to četla. Díky, miluju Tě. Radka

Odpovědět

Milá Radka:-)
Musm ti odpoveď apísať sem, lebo pri tvojej reakcii vyššie nemám na čo kliknúť:-)
Rande dopadlo ta, že si miláčik deň pred tým narazil koleno pri futbale a vraj mu v ňom "šplouchá".....
Tak si nechal odo mňa poriadne poradiť čo s tým a vraj pôjde na pohotovosť, ak mu "neodšplouchá" včas:-))))
Myslím , že podrobnosti toho dňa som v tejto diskuzii písala niekde vyššie Wiane, takže tam to uvidíš celé...,
Anjeli ho pekne znehybnili a asi to bolo dobre, lebo som veru nebola v randebnej kondícii:-))))
Každopádne sa určite chce stretnúť, tak uvidíme. Ja sa nepýtam, čo jeho kolienko a on sa neozýva, tak to necháme plynúť......:-)))) Aj som mu chcela chatnúť, ale vravela som si, ozvi sa sám, šplouchátko:-))))
Keď sa chceš pobaviť, pozri sa , čo mi Wiana odpísala hneď v úvode diskuzie príliš veľa sladkostí, ale to už si asi videla:-)To som sa zasmiala a ja :-))))
Objímam ťa a maj krásne dni:-) Dáša

Odpovědět

Tak napísal, asi už mu nešplouchá:-)))))minuli sme sa :-)

Odpovědět

Tuhle diskusi jsem objevila až dnes a úplně stejnou reakci jako za horou sedmerou jsem měla u některých příspěvků. Klasika, máme podobné zážitky, pocity, vnímání.
Nevím, jak vy, ale opravdu jsem v období po 30 nevnímala tolik obdivu a zájmu mladších pánů, kluků, pacholátek(jak to někdo z vás trefně napsal) jako v poslední době. Jestli je vše z jejich strany myšleno vážně, či nikoliv, neřeším, každopádně si myslím, že každé z nás to alespoň na chvíli zvedne seběvědomí a potěší ji to. Takže bych Ivi přeformulovala tvůj nadpis této diskuse a to: Čtyřicítka. SEM S NÍ !!!!!

Odpovědět

dost casto je zvyseny zajem zpusoben vlivem tve momentalni numerologie. Hodne lidi se o tebe bude zajimat kdyz jsou tvoje posledni narozeniny v 6 nebo ve dvojce. Ja kdyz jsem byl naposled v 6 tak mi kdekdo strkal svoji adresu, chtel jit na rande a kdovicojeste. Jo a kdyz jsem byl ve dvojce, tak jsem se seznamil se svoji budouci partnerkou. A bylo zajimave, ze i ona byla v sestce.

Odpovědět

mám proti lásce boty, ty boty vždycky jdou a všechno hezký pošlapou....pochodem vchod....pardon, ale tohle mě napadlo. Ivanko, ty máš úplně stejné hlasy jako já ....hele už jsem přišla na to, že se dají okřiknout, testují nás, jestli si to necháme líbit, nebo jestli se za sebe postavíme :-)). Co já si už vyslechla!

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

Srdce plná věčného světla pro vás všechny Andílci : ) Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji
15 minutes ago
27 minutes ago
27 minutes ago
28 minutes ago
29 minutes ago
Karle, Karle.... "...Samozřejmě bych mohl naráz všechny lidi očistit od bytostí i celou tuto planetu, také bych mohl na jednou uzdravit všechny lidi na celé planetě Zemi. ..."
42 minutes ago
52 minutes ago
Riush Všetkým prajem tajomné a magické Vianoce,:))
1 hour ago
ღ Dimas ღ Třpytivý pozdrav sněžných vloček, pěkné dárky pod stromeček. Klid a radost na Vánoce, mnoho štěstí v novém roce.
1 hour ago
1 hour ago
My děkujeme ,za tvé krásné obrázky.
1 hour ago
Krásné.
1 hour ago
To bývala má ikona, dřív... :)
1 hour ago
2 hours ago
Milá jmenovkyně, táž situacese mi stala asi před dvěma roky, dodnes nevím, co to znamenalo. \ležela jsem v posteli a najednou jako by mne někdo zparalyzoval, nemohla jsem křičet, pohnout ničím ani vlastně nic. \jen mé vědomí bylo v pohotovosti a já…
2 hours ago
Krásný obrázek,můj andfěl strážce je Nathaniel a dozvěděla jsem se o něm tak,že se mi představil,pak jsem hledala na andělských stránkách a zjistila jse,že je to strážce ohně
2 hours ago
Adrianna left a comment for Indi
2 hours ago
Nic nie je nahoda a my to vsetko mozeme len interpretovat viac ci menej uspesne. S demografickym rozdelenim vzostup Zeme podla mna nema nic spolocne - ak sa clovek narodi v chudobe, tak si to proste potrebuje este doplnit do svojej mozaiky zazitkov,…
2 hours ago
Strašice - záhadný dům Z informací, které jsem získal na Internetu, jsem odvodil, že anomálie v domku pana Mráčka, zejména jako je samovolné zahoření různých předmětů, mohou být vysvětleny seskupením nábojů statické elektřiny. Jedním z nábojů jsou…
2 hours ago
Adrianna and Indi are now friends
2 hours ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service