Nova Zeme

11 zapomínaných zákonů

Proč zákon přitažlivosti vždy nefunguje? Protože není jediný, který se posílí na úspěšné manifestaci toho, o čem sníme. Bob Proctor (The Secret) a Mary Morrisey dali dohromady zbývajících jedenáct zákonů, na které se zapomíná:

Zákon myšlení se vztahuje k síle myšlenky.

Zákon dostatku nás učí, že existují nekonečné zásoby, že je všeho dost pro všechny.

Zákon přitažlivosti, neboli čemu věnujete pozornost, to k sobě podvědomě přitahujete.

Zákon získání je o tom, zda jste připraveni dostat to, oč žádáte.

Zákon růstu je o vaší schopnosti růst; každá oblast vašeho života se dá zlepšit.

Zákon kompenzace, neboli co zasejete, to sklidíte. Nečekejte úspěch, když se nijak nesnažíte.

Zákon neodporování je nejpřehlíženější a současně nejmocnější. Co potlačujete, to zůstává. Co nemáte rádi, to ve vašem životě zesiluje. Učí ignorovat věci, které nechcete.

Zákon odpuštění je o uvolňování bolestných záležitostí z minulosti. Když se neustále vracíte k minulým křivdám a nespravedlnostem, nemůžete se pohnout vpřed.

Zákon obětování říká, že abyste něco získali, musíte si vybrat. Neznamená to, že nutně něco ztrácíte, abyste dostali něco jiného, ale je třeba upřesnit si priority.

Zákon poslušnosti, neboli když vám schází disciplína a neposloucháte zákony, těžko uspějete.
Zákon úspěchu v sobě kombinuje předchozí zákony a říká, že uspět může každý, ať pochází z jakéhokoli prostředí. I když jste udělali mnoho špatného, můžete ještě udělat mnoho dobrého.

Zdroj: http://www.the11forgottenlaws.com
Překlad: Ivana Muková, http://novazeme.ning.com

Zaslat link

Odpovědět

Replies to This Discussion

a tady jsou ty zákony rozepsané do metody či programu:
---------------------------------------------------------------------------------
10 kroků k vytouženému cíli

Jaké jsou hlavní kroky a pravidla vytváření a realizace Záměru

1.krok Svůj záměr formuluju přesně „Oznamuju svůj záměr:...“

- záměr formuluju pozitivně

- záměr formuluju v přítomném čase

- záměr formuluju v první osobě

- když oznamuju svůj záměr, vycházím z principu hojnosti, žiji v hojném Vesmíru

- jsem pevný/á ve svém záměru, odhazuju pochybnosti a starosti ohledně toho, zda získám to, co si přeju

2.krok Představím si svůj Záměr

- vytvářím jasný a zřetelný obraz sebe v budoucnosti a toho, co si přeju mít. Vizualizuju si výsledek. Dělám to tak přesně, jak jen to jde. Využívám představivost, tvořivost a fantazii

- vizualizuju si situaci, kdy se dozvídám, že jsem dosáhl/a výsledku. Vidím, slyším a cítím všechno z chvíle, kdy dosahuju cíle.

- Vizualizuju si své chování, myšlenky a pocity z doby, kdy docílím chtěného stavu

- můj záměr mě podněcuje k činům, přitahuje mě, nabíjím ho příjemnými emocemi

- vím nač to potřebuju, vím co příjemného a užitečného přinese mně i lidem v okolí

3.krok Určuju rozsah svého Záměru

- tvořím záměr, který má reálné rozměry. Pokud je moc velký, rozdělím ho na několik menších, jež jsou jednoduše dosažitelné

- odvážně přeformulovávám svůj Záměr, až můj první krok nabývá reálných rozměrů a já můžu začít konat

4.krok Určuju potřebné zdroje

- mám všechny potřebné zdroje pro uskutečnění svého Záměr. Síla se vždy nachází uvnitř mě a opěrný bod je vždy v přitomném okamžiku. Chci získat přístup k těmto zdrojům.

- Mými vnitřními zdroji, které potřebuju k uskutečnění záměru, jsou pozitivní přístup, jistota, mé zvláštní schopnosti, znalosti, talenty atd.

- Mými vnějšími zdroji, které potřebuju k uskutečnění záměru, jsou peníze, věci, lidé kolem mě atd.

- přístup k vnějším zdrojům záleží na mých vnitřních přesvědčeních

5.krok Určím první krok a začínám konat

- vím, že se počítají jen činy

- mými vnitřními činy jsou zbavování se agresivních emocí, práce s negativními myšlenkami a názory. Mými vnějšími činy jsou konkrétní fyzická úsili nebo setkávání s potřebnými lidmi

- přebírám stoprocentní odpovědnost za uskutečnění svého záměru. Všechny události svého života si vytvářím sám/sama, proto přestávám obviňovat, odsuzovat a urážet se

- pokud lidé kolem mě nereagují tak, jak si přeju, přebírám odpovědnost na sebe a konám. Pružně hledám cesty, jak v druhých vyvolat reakci, kterou si přeju

- Vím, že všichni v tomhle světe se mi snaží pomoct uskutečnit můj záměr, všechny síly vesmíru jsou na mé straně

- ve svém životě hraju aktivní roli a tak uvádím do pohybu sílu Záměru

- jdu po cestě, která mi přináší radost

- uskutečnění mého záměru je cestou od současného stavu do chtěného, je to má životní cesta. Překážky, které překonávám, mě otužují a zocelují, od každého člověka, kterého potkám se můžu naučit něco nového a zdokonalit se.

- Jdu cestou svého života a věřím, že můj cíl je dosažitelný a stojí za to o něj usilovat

6.krok Odstraňuju překážky na své cestě

- už ve stádiu tvorby záměru určím, které překážky se můžou objevit. Co může zabránit uskutečnění mého záměru? Jaké překážky mohou vzniknout na cestě? Jaké nepříznivé důsledky může mít uskutečnění mého záměru?

- Pracuju se svými myšlenkovými bloky, měním staré, negativní názory a postoje a vytvářím nové, které mě přibližují k cíli.

7.krok Jsem všímavý/á

- jsem bystrý/á a citlivý/á, všímám si, zda se přibližuju k tomu, co si přeju

- jsem všímavý/á vůči sobě, poslouchám svůj intuici a své pocity, častěji se obracím do svého nitra

- jsem pozorný k okolnímu světu, k chování a reakcím lidí, ukazují mi, zda se pohybuju správným směrem pro uskutečnění svých Záměrů

- všímám si všech znamení, která mi přicházejí do cesty

8.krok Jsem pružný/á v chování a myšlení

- měním své činy tak dlouho, až získám to, co si přeju. Pokud to, co dělám, nezabírá, udělám něco jiného.

- Pružně a různorodě reaguju na vzniklé situace, na to, co se děje. Tato pružnost mi umožňuje mít situaci pod kontrolou

9.krok Mé úmysly jsou čisté

- vytvářím takový Záměr, jehož uskutečnění je příznivé pro mě i okolní svět

- můj Záměr je v plném souladu se mnou, jako celistvou bytostí, a s okolním světem

- to, co chci získat, není na úkor ostatních, ale vylepší to nejen můj život, ale také životy jiných lidí

10.krok Určuji místo a čas uskutečnění svého záměru

- můj Záměr se uskutečňuje v pravou chvíli a na pravém místě

- umožňuju svému podvědomí zvolit místo a čas uskutečnění mého záměru, důvěřuju mu, že propočítá všechny možné varianty tím nejlepším způsobem

- Mé odvědomí, urči nejvhodnější čas a nejlepší místo pro uskutečnění mého Záměru

Teď mám všechny potřebné znalosti, s jejichž pomocí můžu kvalitativně změnit svůj život. Zbývá jen použít je v praxi :-)

(podle Valerij Sinelnikov – Síla záměru)

Odpovědět

Něco tam chybí-svobodná vůle pro volbu

Odpovědět

Tedy Maruško, není toho zrovna moc, co si o tématu myslíš... :-)))
Ale je to stručné, přesně formulované, poučené i nové, moudré. Jako obvykle. Díky. I mne to usmiřuje.

Odpovědět

...když se odevzdám vyšší síle, dějou se zázraky...asi tak podle starého dobrého "Buď připraven" a to stačí...být připraven, odevzdat se okamžiku, být v souladu...to je pro mě to největší Tajemství...:-)

Odpovědět

Měl bych jít už spát, ale byl jsem zvědavý a kliknul jsem si a teď nemohu jen tak odejít... Toto téma jsem také prošel, také bez výsledku, rozpačitý nad svým původním nadšením a následným "nulovým" výsledkem... Hledal jsem také příčiny a nejvíce mne inspirovala zdrcující kritika celého filmu jakožto celku na stránkách webu Osud. Autor tam velmi fundovaně, s velkou znalostí věci dokazoval, že je to celé jen další americký manipulativní úlet, čili přes nepopiratelnou svou poučenost dospěl paradoxně k ideologickému závěru. Cestou k němu ale stačil mnohé objasnit a já tvrdím, že to v tom filmu je. A tím mi, ještě snad paradoxněji, umožnil pochopit, proč mi to nefungovalo a v čem je zřejmě problém. Takže, jakkoli souhlasím se vším, co je na této stránce napsáno, nepsal bych už, že zákon přitažlivosti nefunguje - i když samozřejmě chápu, proč je to tu takto použito a proč ta všechna velmi užitečná vysvětlení. Nicméně Zákon přitažlivosti funguje vždy, každému a vždycky, už jen proto, že je to zákon. Tudy cesta nevede. Problém je v tom, že něco jiného očekáváme a něco jiného přijde - nebo nepřijde. problém je v tom, že při sledování filmu neposloucháme vše a ve všech souvislostech, ale pouze výběrově a podle aktuálních potřeb. Pokud si totiž film Tajemství pustíme opakovaně, opravdu mnohokrát, oprostíme se od počátečního nadšení, dojdeme k závěru, že to je dostatečně zajímavé téma, hodnověrně zpracované a začneme toto téma (film) studovat, najdeme tam postupně vše, co je na této a jiných stránkách vysvětleno, ale pokud je to naše první seznámení s tématem tak to bude mimořádně obtížné. Přístup většiny z nás k tomuto filmu bych připodobnil k člověku, který poprvé v životě viděl řekněme anglicky mluvený film, ten film jej i bez porozumnění řeči zaujal (to je možné) a on se rozhodl, že se naučí anglicky odposlucháváním a pozorováním tohoto filmu (s mnoha a mnoha výhradami... i to je, do jisté míry, možné). K opravdovému ovládnutí jak Tajemství, tak anglického jazyka je ovšem třeba opravdu obsáhnout ještě mnohem více, to ce je ve filmu nutně jen ve zkratce. K tomu hlavnímu aspektu bych tady rád poukázal a skončím, aniž bych téma vyčerpal:
Každý z nás je víceúrovňová bytost a naše rozhodování (výběr, volby) probíhá na všech (řekněme třech) úrovních současně a navíc nezávisle(!) Jednotlivé úrovně mají rozdílnou sílu v prosazování svých záměrů. Pokud záměr všech úrovních není stejný, pak z hlediska některé z těch úrovní "Tajemství" nefunguje.

Odpovědět

Tedy přátelé, musím tady dodat, že jsem si sem kliknul někdy ve 2 hod ráno, moc se nerozhlížel a pustil se do diskuse. Teprve pak jsem se rozhlédl a zjistil, že toto téma se jinde diskutuje od loňska, velmi odborně místy, a já teď do toho ... Těžko tady bude říci ještě něco nového, jak se mi vidí. Tak se tedy omlouvám za ukvapenost. Svaty

Odpovědět

RSS

Cítíte, že byste rádi vyjádřili vděk za vytvoření a existenci těchto stránek?
Číslo účtu Ivanky adminky najdete v jejím pokojíku,
a kontakty na další autory v příslušných pokojících jejich.
DĚKUJEME!

Nejnovější aktivity

58 seconds ago
Sanny left a comment for Akahai
2 minutes ago
Sanny left a comment for Samael
4 minutes ago
Sanny left a comment for Petr Z
11 minutes ago
11 minutes ago
13 minutes ago
Sanny left a comment for Dixy
13 minutes ago
Sanny left a comment for Maia
14 minutes ago
Sanny left a comment for shada
15 minutes ago
Sanny added a video
32 minutes ago
m.s. added a discussion
Nihilismus rozkládá v postrádání smysluplných cílů všechny naše ještě zůstávající síly ke společné výstavbě. Konzumní - tržní systém, postavený na co nejtvrdší spotřebě všeho, snaží se otupět veškeré vnitřní - citové potřeby miliard lidí. Zmatek m…
37 minutes ago
39 minutes ago
k té teleportaci..poslední dobou si jí také hodně všímám..tedy hodně..dřív jsem si toho nevšímala vlastně vůbec:-)...např.: sledovala jsem koncert Carerasse..a hle..o pár dní později jsem ho viděla jet autem v Č.Budějovicích, když jsem stála na přec…
1 hour ago
Jirka and Vladimír are now friends
1 hour ago
No možná máš pravdu....když přichází den pocítí to také většina lidí...
1 hour ago
Srdce plná věčného světla pro vás všechny Andílci : ) Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji Miluji tě omlouvám se odpusť mi prosím děkuji
2 hours ago
2 hours ago
2 hours ago
2 hours ago
2 hours ago

© 2009   Created by Ivanka adminka on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Soukromí  |  Terms of Service